Är det bara jag...

...som störs av att ungen pekar fuck u?/Morsan

Har varit hos Ann-Marie...

...idag. Å djävlar vad jag höll igång...
Tulletej, tulletej!!!

Är så djävla oförberedd...

...och i natt drömde jag att Docent Vania sa att det var helt kört för mig, eftersom hon eftersökte en person som hade bott i USA i fem generationer. Fem generationer..../Morsan

Marknad för PakistanPakistan är lamslaget efter den enorma översvämning som drabbat landet. Tusentals människor är fortfarande på flykt undan vattenmassorna och saknar tak över sina huvuden.Behovet av rent vatten och mediciner till att stävja de plågsamma epidemier som härjar i översvämningens spår, är enormt och precis som vid alla andra katastrofer är barnen de mest utsatta.
Idag på Maribeorgs Folkhögskola Fröbel (Södra Promenaden 81) mellan klockan 11.30 och 18.00, annordnas en marknad till förmån för de översvämningsdrabbade i Pakistan. Musse och Morsan kommer tillsammans med en rad andra att finnas på plats för att sälja begagnade prylar. Dessutom kommer föreläsningar om Pakistan att pågå rullande och Marie från Eriksjälpen, kommer att finnas på plats för att svara på frågor. Köket serverar spännande maträtter från världens alla hörn. Ta med vänner och bekanta och kom och visa ert stöd!


ALLA INTÄKTER KOMMER OAVKORTAT GÅ TILL ÖVERSVÄMNINGSOFFREN!
Favorit i repris!


Förtrycket är totalt

Här sitter jag och myser...Tillståndet på bilden ovan tillhör dock en svunnen tid kan jag förtälja. Pyttemänniskan har blivit en småmänniska som ständigt skriker mitt namn, härmar mitt skall och på ALLA sätt och vis försöker komma åt mig. Ofta drar han omkring på sina saker i en ful vagn, som han försöker köra på mig med.Se ovan hur vansinnet riktigt lyser i hans ögon, s
e nedan hur snabb han har blivit!Mina fristäder börjar ta slut, han kommer åt mig över allt. Det enda positiva som hänt den senaste månaden, är att Pyttemänniskan har fått eget rum och mamma och pappa därmed har börjat sova i samma säng igen. Hela nätterna ligger jag nu tryggt och varmt mellan dem och drömmer om Doris (min nya tjej).Doris, fina Doris. En fin sak i kråksången är att Pyttemänniskan är rädd för henne!
En paranoid mors bekännelser

Här hemma hos mig har jag den allra största av skatter och när jag tänker på det blir jag nästan vansinnig. Om kvällarna hemsöks jag av tankar om att någon under natten när alla sover, ska ta sig in i mitt hem och stjäla detta ovärderliga. Varje kväll innan jag går och lägger mig, bygger jag därför en avancerad fälla innanför ytterdörren. Fällan är tänkt att hindra inkräktare från att komma in i mitt hem och röva bort det värdefullaste. Jag känner mig som Gollum i Sagan om Ringen.
Synden straffar sig själv

Mamma har köpt fel gröt. Idag har jag därför blivit itryckt två portioner fullkornsgröt. Det kan inte bli mer fel än så kan jag förtälja. Gaser, gaser och åter gaser. Om hon tror att jag tänker lida i tysthet, så tror hon banne mig fel.Nej detta till tillstånd av totalt obehag, är precis lika mycket hennes som mitt - det ska jag bli man för!

Morsan drabbades just av grov ångest...

...för hon upptäckte precis att hon var en av tre som blivit kallad till intervju för en doktorandtjänst på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Denna ska dessutom gå av stapeln på engelska tydligen. Snyggt...


Killar är svin!

En kompis till mig väntar barn och han and the mother to be, deltog i går i en föräldragrupp. Innan de gick hem fick hon en lapp på vilken det stod en rad ganska självklara mammaråd. Även han fick en lapp på vilken den första punkten löd:
 • Du kan inte förvänta dig sex i samma utsträckning som innan förlossningen.
Resten av punkterna var mer eller mindre matnyttiga och för säkerhets skull så avslutades listan med ännu en punkt som behandlade samlevnad. Den löd:
 • Efter förlossningen kan du inte förvänta dig sex lika ofta som tidigare.
Min kompis var väldigt tacksam över att de försökte kommunicera med honom, trots att de betraktade honom som ett djur.Detta får mig för övrigt att utsökt tänka på Kd´s valslogan "För ett mänskligare Sverige". Vad menar de egentligen, att alla män ska gå i bibelskola?

I morn...

...är det Charlie och jag igen......och det bor allt ett litet Härj i honom också!

/Musse

Delar av Svenska folket...

...har alltså sett till att detta parti kommit in i Riksdagen.Hur kan man ha tilltro till ett sådant parti? Jag blir rädd på riktigt...

Mina mentorer

Detta är Bröderna Bus...


Luiz...
...och Ozzie


...och de ser det som sin uppgift att lära mig allt de kan.

Ozzie har exempelvis lärt mig hur man surfar inomhus...(som ni ser så placerar man med fördel brädan på en tröskel, så att den kan vaggas fram och tillbaka)

...och Luiz gjorde mig uppmärksam på att när det är 15 minuter kvar till läggdags, så ska de spenderas framför tv:n......se ovan så kvickt han pyser iväg...

...medan jag och Ozzie sitter kvar...
Det känns så tryggt att befinna sig under dessa grabbars vingar och det är galet snällt av dem att alltid låna ut alla sina leksaker till mig......samt plocka upp nappen åt mig när jag tappar den.

De tar verkligen mentroskapet på allvar, tnkx boyz!!!

/Musse

Katastrofval!!!!

Det var så här vi skulle ha gjort...


I morgon har du ett val...

...förvalta det välHar upptäckt...

...att min son......är otroligt lik Chucky...
...den Onda Dockan. Syn att The Seed of Chucky redan är inspelad, annars hade ju Överste Mus varit en het kandidat till huvudrollen.

En djävel på snap shots!

Kollade igenom Andreas kamera efter bilder från Rhodos. Nedan följer en bildserie fotad under ett lunchtillfället:

Satan vad grym han är på snap shots alltså, han skulle lätt kunna knäcka extra som bröllopsfotograf eller dylikt.

Inte för allt smör i småland...

...skulle jag trampa på en A-brunn!Skulle föredra tusen nålar any time!!!

/Morsan

De e så re gååååår...


Avklarat...

To Do List of the Day
 • till revisorn (check)
 • städa kontoret (check)
 • förbereda mig inför mötet med skatteverket (check)
 • tvätta håret (lovar inget)

Denna dagen ett liv?

Nej det hoppas jag verkligen inte!

To Do List of the Day

 • till revisorn
 • städa kontoret
 • förbereda mig inför mogondagens möte med skatteverket (asså vad vill dom mig egentligen!?)
 • tvätta håret


We R Family-inlägget äntligen!

Återigen vill jag ge credd till tjejerna på Loppi.se, som lyckats sy ihop ännu en storlaget We R Family-pressvisning.


(självaste Morsan fångades på bild)

Härliga Ann Söderlund var konfrencier och lockade som vanligt fram många skratt med sina spontana kommentarer.
Min absoluta favoritpunkt var när upphovsmakarna till klädmärket Me&I och Cecilia Blankens, lanserade resultatet av sitt sammarbete - en grön kollektion som illustrerats med en gullig mops. Idén med mopsen låg Blankens bakom, då hon tyckte att denna envisa och uppnosiga lilla hundras påminner mycket om ett litet människobarns egenheter och därför skulle göra sig rätt på plaggen. Kul!


(upphovsmakarna till Me&I och Cecilia Blankens)

Förutom Me&I-modevisningen så var det även världspremiär för Pampers reklamfilm, i och med lanseringen av den nya activ fit-blöjan som enligt upphovsmakarna är tunnare än tunnast. I reklamfilmen medverkar lille Rufus som var på plats med sin pappa och då även passade på att modella i den nya Me&I-kollektionen (2 år och redan modell- och reklamstjärna - inte illa).Förutom detta så var även grundaren till och VD:n på Charlies Bästa Änglar, Sara Nasiell Norryd, där och berättade om idén bakom denna brillianta barnpassningsförmedling. Självaste Malin Alfvén (föräldra-, familje- och barnpsykolog) fungerar som coach till de cirka 40 stycken anställda barnpassarna på Charlies Bästa Änglar, som handplockas och utbildas på flera olika plan. Poängen är att småbarnsfamiljer ska få tillgång till en och samma professionella barnpassare och att en god och långvarig relation mellan denne och familjen, ska skapas så att barnen känner sig både trygga och sedda även när de inte är med sina föräldr. Synd att man inte bor i Stockholm, där Charlies Bästa Änglar finns...


Dessutom var Kickie Jansen på plats och promotade den otroligt populära mässan underBARA BARN, som går av staplen 8-10 oktober på Stockholmsmässan. Detta år domineras mässan av temat mat och föreläsningar med bland andra Alex Schulman och Lotta "vimmelmamman" Grey, återfinns på schemat. Jag komnmer att berätta mer om denna i ett senare inlägg.

Goddiebagen var som vanligt proppfull:
 • 3 par strumpor från Me&I
 • hårkur från Schwarzkopf
 • en patenterad spillsäker och BPA-fri mugg från Bambion
 • senaste numret av Mama
 • senaste numret av inredningstidningen Family Living
 • Carina Nunstedts bok 12 steg till ett skönare mammaliv
 • tygväska från Geggamoja
 • Lek- picknickmatta från GRANIT
 • 1 fribiljett till Stockholmsmässan
 • 1 fribiljett till underBARA BARN-mässan
 • Kex, majspuffar, russin och lite annat smått och gott från Sempers Småfolk
 • Parabenfri duscholja från Seba Med
 • pussel
 • byggsats till litet hus
 • en vitaminwell-dryck (fläder - MYCKET god)
....och en massa annat, allt förpackat i Loppi.se´s fina DAGISPÅSEN (mer om denna i ett snerae inlägg).

Musse valde att lägga slagget i vagnen till en början...
...sedan drog han igång med sitt sedvanliga härj (han skallade vagnens handtag och fick en Kalle Anka-bula och stal grannens armband och schal, osv...).

Ska till Knäppingsborg...

...och luncha i morn vid 13-snåret. Sist vi var där gick det till på detta vis...Jag ska föreslå att de anställer matare som kan kliva in och föra gaffel och sked till munnen på oss med funktionsnedsättningar i armarna.

/Morsan

Morsan försökte fota...

...oss boys, men den enda som är fotgenique av oss är uppenbarligen jag.Det hela handlar om att älska med kameran, men det har dom andra inte fattat.

/Håkan

Kollade mig i spegeln...

..lite snabbt så där i förbifarten och upptäckte då att ett helt gäng med gulliga fräknar landat på nosen min. När jag sedan tog mig en mer noggrann titt så blev jag varse att det var pormaskar stora som kratrar, som tagit plats på den arma snoken. Det har jag absolut inte bett om.


(mor mordhåller son för att få till foto - resultat = tveksamt)

Det är så dom görs......men man kan ju fråga sig varför, det är ju inte direkt snyggt.

/Håkan

Panik!!!

Engla kan eventuellt ha drabbats av åderbrock! Som tur är så fick hon ett par stödstrumpor med posten av Mabs, vilka hon nu använder flitigt och har satt sin tro till. Jag ska dock ändå be för henne...

Inplantat

Folk sprutar ju in både det ena och det andra i läppar, kindben och rumpor nu för tiden och givetvis vill inte jag vara sämre. Jag eftersträvar dock att vara lite mer nytänkande och inovativ, så jag testade att spruta in i de där påsarna som uppenbarat sig under mina ögon i och med att jag inte har sovit på 10 månader, i hopp om att bli upphovsmakare till en ny skönhetstrend.Snyggt? Ganska. Vi får se hur det mottas av massan.

Håkan, Morsan och Mus hänger i Sthlm...

...för idag annordnade tjejerna på Loppi.se, ännu en lyckad We R Family-träff som vi självklart inte ville missa. Mer om denna senare, då jag kan bifoga bilder på spektaklet. Jag har även fått möjlighet att utlysa en trevlig tävling, så håll utkik i bloggen vad det lider!

Just nu sitter vi i en lya i Enskede och lökar. Den tillhör Musses gudföräldrar Adam och Elin och den sistnämnde kommer snart hem med sushi till oss. Håkan har dock betett sig fruktansvärt asocialt de senaste 48 timmarna och endast konverserat med sin egen fisring, vilket har medfört att värdparet känner sig otroligt åsidosatta. Jag bryr mig dock föga om det hela, det var länge sedan jag slutade skämmas över den där byrackans illdåd och tilltag. Det har till och med hänt att jag vid tillfällen svurit mig ifrån honom och jag tänker göra precis det samma med Musse när han blir äldre och beter sig illa (det träliga är dock att det förmoligen kan bli lite svårt, med tanke på att han är så galet lik mig utseendemässigt, men jag tänker självklart försöka).


(tur att han sköter sin munhygien i alla fall)

Kvällens happening: Kungarna av Tylösand drar igång på kanal 5 och eftersom min mycket nära och kära vän klipper företeelsen så är jag otroligt pepp! Det är alltså han som valt ut exakt vad som ska visas i tv och lagt på musiken till det etcetera. Vansinne utlovas!Behöver diagnostiseras

I går åt jag chips framför Biggest Loser. Jag stoppade ansiktet fullt med de värsta av kaloribomber, samtidigt som jag stirrade på fetton som gjorde armhävningar.

Idag har jag kommit underfund med att jag följer Hem till gården.

Finns det någon diagnos att ställa?Klosterfrisyr = NO NO!

Efter cirka 30 minuters tystnad skrek Andreas: KOM INTE HEM OCH SE UT SOM EN MUNK IGEN!!!! Man kunde nästan höra en släng av panik i hans lilla utbrott. KUL! Hur som haver framförde jag denna beskrivning till Bella i går när jag satte mig i stolen: jag vill ha längre på vänstra sidan så klipp inget där, men det ska ändå gå ihop med håret där bak. På höger sida ska det vara kortare så där måste vi ju kapa en del och så vill jag kunna ha luggen lite snett och kanske kan ska håret där bak gå att dra åt ena sidan och så får jag inte komma hem och se ut som en munk.

Så här blev det:Bella är fan en riktigt klippa på att klippa (hö hö hö)! På fredag ska hon upp till Sthlm och vara med bakom kulisserna på den stora frisörgalan på Berns - det förtjänar hon!

Hängde lite...

...med Äpplet här om dagen. Eller att påstå att vi hängde är väl kanske att ta i, hon flög mest omkring och jag härjade på nere på golvet.Men som ni ser så styr hon ju ändå kosan mot mig och hatar mig inte fullt så mycket längre.

Relationsdefinition?

Jag har plockat en jädrans massa Örsopp idag:Svampguiden.com understryks bland annat att örsoppen
"ofta påträffas tillsammans med rosenslemskivling, med vilken den lever i någon sorts relation som ännu ej är förklarad". Jag hoppas verkligen att jag inte genom min plockning, rörde till deras förhållande ännu mer...

Rosenslemskivnling:
Morgonens bajs-session...

...har varit riktigt givande.Jag känner mig förlöst, spirituell och som en ny människa, vilken härlig start på lördagen! Morsan är nog också ganska nöjd, jag har ju sparat in på en blöja.

/Musse

Roadtrip!

I går drog vi på roadtrip. Hunden ska alltid sitta fram och det stör mig å det grövsta......kolla in mallgrodan lixom! Jag har ju visserligen min bekväma stol att kontra med...
...men han har egen säng och sin filt i framsätet.Som tur var satt Linda "kryckan" Liljeblad med mig i baksätet och när vi stannade för att käka lunch fick inte hunden följa med in.
Av ren trots och oregerlighet satte han då igång larmet så att det tjöt öronbedövande över hela parkeringen och bilen såg ut som en julgran återfunnen i en lägenhet belägen någonstans i ett miljonprogram - moget!!!

Mustach?Kanske borde skaffa?

/Musse

Toback...Håkan: det vore ju bra om du kunde sluta skrävla om den där resan till Utriket nu...

Musse: du är bara avundssjuk för att du inte fick följa med!

Håkan: vad då inte fick, jag valde själv att avstå!

Musse: HA! Det där tror jag inte ett ögonblick på!

Håkan: För det första så kan man inte bara lämna hus och hem vind för våg och bara fly, någon var ju tvungen att stanna och hålla ställningarna. För det andra så vägrar jag att skaffa pass för om detta någon gång skulle gå förlorat och hamna i fel händer, så skulle vad som helst kunna hända med mina personuppgifter. Sedan hundskatten avskaffades vägrar jag att finnas med i några papper!

Musse: men hallå, du är ju chipmärkt! Du finns i en databas och kan kollas upp hur lätt som helst!!!
Håkan: skit också....

RSS 2.0