Morsan tar vara på sina resurser

Måste verkligen peppa mig själv inför kommande vecka, måndagsångesten är fruktansvärd! Ska nu därför dra igång en session skratt-yoga med rösterna i mitt eget huvud.

"självhjälp"Ps: jag klär inte i uppnäsa, tänker aldrig mer ha på mig i en sådan, ni kan inte tvinga mig.På Ica Maxi...

...bor den här djävla idioten:


Han har till jobb att vakta bröd. Vid flertalet tillfällen har jag försökt kommunicera med vederbörande i all välmening, jag har tjoat, hojtat, skällt som en hund och vinkat...


...men fanskapet svarar aldrig. Inte för att jag bryr mig nämnvärt, men det är ju inte särskilt trevligt av en butiskanställd att vara så illa serviceinriktad och rent av otrevlig. Han tror väl att han jobbar inom säkerhetstjänsten eller dylikt. Snacka om att ta sig själv på lite för stort allvar i så fall...


...det är lixom tunnbröd vi snackar om. Skev djävel.

Bakisbullen

I går hängde jag med Surbullen. Vi fikade, körde med tåg...


...lekte tittut...


...och gick på stan och införskaffade föddelsedagspresenter med mera. Surbullen var dock inte ett dugg sur. Däremot var han en smula bakis. Härmed döper jag därför om honom till Bakisbullen.

Shit happens

Eller "pee happens" menar jag förresten

"liten olycka"
På Maxi-huset i Norrköping...

...i går:

  • 2 mongon i slagsmål om 1 rullator

"sett med egna ögon"


I knew it!!!!!

Jag har under flera år kännt att det har varit något lurt med skiten. Skönt att äntligen få det bekräftat.

"vart pengarna tar vägen"Hur går vi vidare härifrån? Kan man kanske få ut någon ersättning på sin hemförsäkring? Detta har ju pågått i så pass många år nu att man rent av kanske borde kräva en ursäkt från bankerna (det är ju trots allt hos dem som säkerheten brister) och någon form av skadestånd, utöver ersättningen för de pengar som redn gått förlorade.När jag mår riktigt dåligt...

...så brukar jag lyssna på det här. Det får mig att känna en annan form av outhärdlig smärta än den själsliga. Som att skära sig själv, fast utan blod.

"självskadebeteende"


Morsan myyyyyyyyyyyyyyyyyyyysbloggar!

I fredags råkade jag nämna för Sara att jag under flera år maniskt letat efter äkta jasminte, men tvingats ge upp utan resultat. Med ett finurligt ansiktsuttryck reste hon sig då upp från sitt köksbord och tog ned en teburk ur vilken hon plockade fram dessa små gynnare:

TORKADE JASMINBLOMMOR!!!!!! Sara har det mycket förspänt då hennes storebror är bosatt i Kina.

En sådan blomma ska man låta dra ganska länge i en mindre kanna te och den kan återanvändas tre gånger. Jag har en jumbokopp hemma som jag fått av käraste Elise, som jag alltid dricker mitt te ur och den är av ungefär samma storlek som en kinesisk tekanna. Denna kom med andra ord väl till pass när jag i lördags skulle dricka jasminte framför brasan - myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys!Då jag befann mig i ett riktigt myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyysmode så nöjde jag mig inte enbart med te och brasa, utan höjde myshalten ännu ett snäpp genom att addera min favoritchoklad till sammanhanget - myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyys galore!Självklart hade jag sminkat mig hur läckert som helst trots att jag var ensam hemma och skulle ha hela lördagen för mig själv och självklart tassade jag omkring i svindyra mysmärkeskläder och bar absolut inga urtvättade bomullsplagg från H&M. Man myser inte till fullo om man inte är snygg, men det vet ni redan. Erkänn at ni  nu finner er ytterst avundsjuka på mitt underbara liv och min underbara tillvaro, va, va?! Jag är tjejen ni vill vara helt enkelt!!!! Men lugn i stormen, ni har faktiskt också möjlighet att mysa till det. Så här gör ni:
  1. direktimportera ett gäng handplockade exklusiva jasminblommor från Kina (antar att det skiter sig för somliga här)
  2. brygg te på dessa i en fantastisk kopp som ni fått av Elise (här föll säkert väldigt många av er bort, alla har ej tillgång till min Elise)
  3. tänd en brasa (VA, har inte alla en öppen spis hemma? bummer...)
  4. avnjut ditt te framför brasan med en kaka fin choklad (så till vida du inte har lätt för att lägga på dig, för ni vet ju att tjocka människor enbart är tragiska, oattraktiva och misslyckade, vilket ska undvikas till det yttersta)
Till er som lyckas ro detta i land (kanske endast Sara?), så vill jag säga grattis - ni är lyckade och exklusiva. Nästan lika exklusiva som jag! Myyyyyyyyyyyyyyyyyyyys på nu! Nästa helg kommer vi för övrigt att slå mysrekord, för då ska vi mysfika på stans mysigaste café med myyyyyyysigaste Surbullen som då ämnar besöka Norrköping.

Ps. det var absolut inte så att jag drabbades av en
smärre panikångestattack och hyperventilerade en aning i lördags, samt kände av en rejäl måndagsångest redan i går kväll (vilken jag fortfarande tampas med). Nej min tillvaro är precis lika perfekt som alla andra bloggerskors, hör ni det!!!!


När Mamma byter...

...min morgonblöja, passar jag alltid på att läsa Dagens Industri.


Det handlar om att förena nytta med nöje.

Jag kan dock inte bestämma mig för vad som är nytta och vad som är nöje i sammanhanget.

Hatar Pyttemänniskan...

...så in i Norden! Alla daltar med honom, se bara, ja se hur han till och med blir handmatad!!Han är så förbannat bortskämd. Det är beklämmande. Och jag tror dessutom inte att det är helt sunt. För att väga upp saker och ting en aning, så stal jag en av hans proppar...

...och vägrar släppa den ifrån mig...

Han ska ALDRIG få tillbaka den!

My presiuos....

*3 minuter senare*

JÄRNSPIKAR!


Som mamma bäddar...

...får hunden ligga.

"gammalt Håkan-ordspråk"

Skrattar bäst som skrattar sist!

Jämmer och död - fjärrkontrollerna i det här huset fungerar ICKE! Och det enda Mamma gör åt saken är garvar! Fy fan vad trött jag blir på att tvingas göra precis ALLT själv! Jag är för fasiken bara ett år, jag ska få saker och ting serverade på silverfat! I stället tvingas jag nu stå framme vid boxen när jag zappar mellan kanalerna...


...halvsegt.

Ps. Mamma garvar inte längre....

Har fått den ettårige sonen...

...att tro att min gamla miniräknare som jag använde när jag läste Matte B på gymnasiet, är en fjärrkontroll. Han sitter på golvet och riktar den mot tv:n och trycker frenetiskt på knapparna. Han är sååååååååå lättlurad - den har ju till och med en display som det dessutom står ERROR på! Jag äger både den riktiga fjärrkontrollen och ungen, HA HA HA HA HA HA!!!
Har varit på besök...

...hos storkusinerna.

Som vanligt fotades det en hel del...


...och jag härjade i vanlig ordning - oundvikligt!


Vart man än vänder sig hemma hos storkusinerna så står där en katt...

(Sigge)
...och fånar sig...

(Sten)

...eller spanar...

(Grus)
Så jag gjorde en trevlig mössa av en av dem...


...för att minska beståndet...

...på tok för många katter har aldrig gjort någon glad!
.

Att umgås med barn...

...är som att umgås med fyllon - det har jag poängterat flera gånger. Nedan följer en fin illustration av just detta:


Denna lördag...

...låter jag gårdagens smink sakta flagna av min hy. Det tar tid. Men jag är tålmodig. Och ofräsh.

Jag tar tid på det hela med ett timglas. Ser de som ett experiment i vilket man faktiskt kan nyttja oprecisisa mätinstrument. Det finns ju inte så många sådana experiment nu för tiden, så det gäller att ta vara på de få tillgängliga.
Tack Moster Ullis, TACK!!!

Musse fick ett paket idag av käraste Moster Ullis och storkusinerna.

Det innehöll en liten resväska


Ytterst lämpligt med tanke på att jag förmodligen idag kommer att behöva undanröja ett duvlik  - väskan är av perfekt storlek och med en sten eller två i så lär den ju gå bra att sänka ned i nån lämplig sjö.


Väskan innehöll dessa fina bokstäver...

...som vi så klart ska sätta upp i Musses rum.

Om det visar sig att det här med väskan inte fungerar så kan vi stoppa upp fjäderfät för det blir väldigt snyggt har det visat sig...

...och så får Musse möjlighet att lära sig om fåglar och så.

Ett annat alternativ är att göra om duvan till en toffel med inspiration av nedanstående mullvadar...


...men i så fall måste jag locka hit ännu en duva alternativt amputera ena foten. Tål att tänkas på.

Som om husmusen inte vore nog

Vi har inkräktats av en duva. Den har tagit altanen i besittning och flög på mig flera gånger i dag när jag bar in matkassarna från bilen. En elak djävel. Den tycks dock nu ha hamnat i någon form av trans och sitter och tycker helt förstenad i ett hörn. Jag var nyss ute och tittade till den och den rörde sig inte en milimeter när jag petade på den med ett vedträ. I all välmening placerade jag en telefonkatalog över den som ett tält. Vi får väl se om den överlever natten. Håkan är vansinnig.

Har den inget torg att slå dank på i stället? Fan.

Att vara med honom är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött

Pappas födelsedag hade vi helt glömt bort. Vid 20-tiden i går kom vi dock på att den var igår och fick panik. Men morsan styrde snabbt och lätt ihop en blå tårta som vi dekorerade med lakritspipor, minimarsmallows, bananer och lakritsströssel - 4 ingredienser som han älskar!


...han fyllde 32 som ni själva förstås kan döma av det rosa kristyrspritset...

...sjukt snyggt!

När han kom hem var han helt trasig och smutsig efter en helvetisk dag och visste knappt vad han hette. Men efter några bloss på en lakritspipa tillsammans med mig, blev han piggare...

...det kändes som om han och jag rökte fredspipa - det var ett kärleksfullt moment!

Det bästa av allt var att Pyttemänniskan inte var med (sov sedan länge) och allt kändes som förr i tiden då jag var nummer ett och alltid i centrum!


Jag älskar min pappa och han älskar mig - vi är ett radarpar!


Episk plankstek med fimp

Här nedan ser vi en bild som en av mina facebook-vänner har laddat upp på sin wall. Ett foto på en plankstek. Meningen är väl att det ska vattnas i ens mun när man spanar in bilden och man ska väl tänka något i stil med "oj vad läckert, lyllo honom som har den där framför sig". Men det gör man inte. Man tänker bara på jobbig cigarettrök och stinkande fimp. Samt lungcancer.

"askfatsfail"


Den sötman!

Här om dagen när jag skulle hämta Musse från dagis upptäckte jag att han för första gången hade på sig sin galonoverall (vårtecken?). När dagisfröknarna fick syn på mig där på gården, kastade dom sig över mig och ett öronbedövande kackel uppstod:

Fröken 1: alltså den där overallen är heeeeeeeeeeeeeeeeeelt suverän!

Fröken 2: jag tycker att den är kanoooon verkligen!

Fröken 3: såååå smidig, sååååå bra och han blir ju inte ett dugg våt - hur bra som helst!


Fröken 4: och varm håller han sig också, det märkte jag när jag bytte blöja förut - världens bästa overall!!!!


"bekräftelse i sin renaste form"


Helgens Härj...

...i bilder.

På Fredagen gick som vanligt Fredagsklubben av stapeln på Repet -  maxat Härj...


...med Max...


Sedan vankades det födelsedagsklalas för Arvid som fyllde 4 år...


...och jag härjade även där...

...med allt och alla.

På lördagen härjade jag hos familjen Jidling...

...med bland annat en traktor...

...en rosa enhörning...


...med en avlång kudde...


...under en stol......med en röd bil...


...och med Danijel och Bella...


...samt Ronan, Alexander och mjuk boll...

Det var ju kombinerad schlager- och födelsedagsfest och då ska det härjas!


Dagen efter återvände jag till Jidlings för att städa upp efter mitt härj...


...men det blev bara härj av alltihop...


...fast det var ju väntat...


...för man sysslar ju med sånt man är bra på helt enkelt och härj är verkligen mitt expertområde.Morsan gör rätt för sig

Dagisfröken: ni är för tidiga, du ska enligt schemat inte lämna Musse här förrän klockan tio. Klockan är tjugo i tio.

Noni: jag lämnar 20 minuter tidigare idag eftersom jag kom 20 minuter för sent till hämtningen i går.


"kompensation"Vad är väl en bal på slottet....

Förra tisdagen gick årets första We R Family-träff av stapeln på Café Opera och vi på Sniff This var så klart inbjudna. Tyvärr blev Musse sjuk varför vi spenderade dagen på vårdcentralen istället för att mingla med kändisar, lyssna på de senaste nyheterna från Granit, Bambino, Sebamed med flera, samt inkassera en fet goodiebag.

Så här såg det ut hur som haver (bilderna är norpade från We R Famliys hemsida, Finset.se och Cecilia Blankens blogg).

Hanna Graaf-Karyd var konfrensier


PublikenAnna Sertreus, Sebastian och Katrin Zytomierska
(undrar varför inte Ringo fick följa med?)


Cecilia Blankens och RioLaila Yokob-Massmir med alla Sebamedprodukter...

(för er aningslösa vill jag inflika att Sebamed är mycket nöjd hudvård för hela familjen - absolut fri från parabener.)

Karin Mannestål (känd från tv) och Caroline Borgrydd...

...snackandes om Bambinos nappdesigntävling...

Bambinoprylar......och nappar till förbannelse...


Jag blir tjurig på riktigt när jag ser dom här bilderna - VI SKULLE HA VARIT DÄR, VI SKULLE HAFT LIKA TREVLIGT SOM ALLA ANDRA, VI SKULLE OCKSÅ FÅTT LUNCH FRÅN BLUEBERRY OCH TRÄFFAT KÄNDISAR!!!! SKIT...

MEN förstår ni, idag mottog jag ett litet sms från BUSSGODS i vilket det stod att jag hade ett paket att hämta ut. Min första tanke var att Andreas hade beställt någon dyr grej till någon av lastbilarna, så på vägen till uthämtningscentralen ringde jag upp och skällde ut honom en aning (han bedyrade dock att han absolut inte väntade något paket, men det sket man ju i och gormade på i vanlig ordning!). Paketet var dock adresserat till mig och innehöll följande:


...och avsändaren var snällaste Charlotta Wågert som självklart uppmärksammat att "hedersgästerna" på Sniff This, inte synts till på We R Family-träffen. Tack Charlotta - goodiebagpaketet kunde inte ha kommit mer lägligt med tanke på min nedstämdhet!

Paketet innehöll bland annat denna rejält tilltagna tvål som kommer från Granit, doftar ljuvligt...

...och är framställd av ekologisk olivolja. Den ingår i ett projekt som bland annat går ut på att erbjuda fattiga kvinnor i Turkiet arbete och därmed en väg till ett självständigt liv.

Musse fick bland annat en söt bok om en anka...
Paketet innehöll även ett paket med ekologiska geléhjärtan från Sjölunda Gård...

...som jag med fördel bör ge bort till Andreas med tanke den lilla utskällningen som jag bjöd honom på.

Den enda som gick lottlös efter We R Family-träffen var Håkan. Jag funderar på att tvätta honom med Sebamed-duschkrämen som tröst, han skulle dock betrakta det mer som ett straff eftersom han avskyr vatten.
Storm i ett vattenglas

Mitt liv kan beskrivas som en bubbla som består av mitt företag och min familj och just nu blåser det orkanvindar här inne. Trots att jag kan placera en hel del utridna stormar på min CV, så vänjer jag mig aldrig vid det här tillståndet.

Jag försöker dock fokusera på och suga tag i det positiva i tillvaron och ett sådant "fenomen" stavas Simone Jidling - ja ni ser ju själva hur fint hon har stajlat om Sniff This-bloggen, Tack Simone!


Bild norpad från www.ssimonejidling.blogg.se

En annan ljusglimt i tillvaron är Simones syster och vår personliga frisör Bella (till vänster på bilden)...

...som minsann också har en blogg (www.dorisandruths.blogg.se). Denna är hon visserligen ytterst blysam med, men det är inte jag och marknadsför den härmed stenhårt!

Musses frigolitmormor som även är mamma till de två ovanstående nämnda kjolstygen, går inte heller hon av för hackor. Nedan ser ni en ytterst delikat smörgåstårta som hon styrt upp (bara en sån sak!) och som vi kalasade på i lördags till Bella och Danijels ära (födelsedagsbarn!)...

...SEX LAGER!!!!!! Obs: tårtbeställningar emottages varmt - hör av er till mig om ni är intresserade av Ann-Maris underverk!

Detta var allt för nu. I mitt nästa liv ska jag reinkarneras till katt - nöjdare tillvaro får man leta efter.Morsan hånar skiten!

Med skiten menar jag den här förbannade livsstilsshoppingen. Folk snurrar omkring och införskaffar nya grejer hela tiden, helst kläder. Men blir dom egentligen lyckligare av det? Ja det blir dom, dock enkom för en stund - den lycka som beror på nyinköpta prylar är en extrem färskvara. Ibland räcker det för en livsstilsshoppare att visa upp sig iklädd sitt nya fynd en gång, för att livsstilsshppparen inte längre ska känna sig lika attraktiv och het. Ibland räcker det med att något nyare kommer ut på marknaden, för att henom ska uppfatta det henom själv har som passé och istället börja tråna efter det hetaste.

I grund och botten handlar livsstilsshopping om att framställa sig själv som en lycklig, lyckad och frän person via den senaste frisyren, jackan, väskan och mobiltelefonen - "HALLÅ VÄRLDEN, SER NI ATT JAG BÄR DE SENASTE KILKLACKARNA FRÅN ACNE, SER NI, SEEEEEEEEEEEER NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!????? DOM ÄR SVIIIIIIIIIIIIIIIINDYRA OCH JAG FICK GÅ ÖVER LIK FÖR ATT FÅ TAG I DOM, FATTA VAD FRÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄN OCH LYCKAD JAG ÄR!!!!". Och för en stund känner sig livsstilsshopparen hur lycklig som helst, eftersom omgivningen via dennes yttre attribut betraktar livsstilsshopparen som så.

Personligen så har jag börjat tycka att människor som lever för att införskaffa det senaste, det fränaste och det fräschaste, är otroligt trista och ointressanta. Folk som upplever att dom MÅSTE köpa en ny vinterjacka varje år trots att dom har 10 stycken hängande i garderoben, har enligt mig tvångstankar. Men vad har jag för rätt att döma? Vad har jag för rätt att tala om för livsstilsshoppare att det är fel att tanka lycka utifrån hur omgivningen betraktar en? För det är väl inget fel med det egentligen. Men det är ganska vanskligt. För rätt vad det är så råkar en livsstilsshoppare träffa på en person som mig, som betraktar henom som totalt misslyckad just för att henom gjort sitt yttersta för att i mina ögon framstå som lyckad. Då vänds plötsligt hela livsstilsshopparens tilllvaro upp och ned och allt blir fruktansvärt jobbigt.När inte ens tröstätandet har någon effekt

När du ligger där i sängen på morgonen och känner ångesten trycka ned dig i madrassen, hindra dig från att ta dig upp, hindra dig från röra en fena. Då vill du inte känna efter. Istället letar du febrilt i din hjärna efter en tanke som kan ockupera den istället för ångesten, uppehålla dig och få dig att fundera på annat. Kanske tar du hjälp av en bok eller ett tv-program, men så fort du blir det minsta ofokuserad på det som lyckades fånga din uppmärksamhet för en stund, så kastar sig ångesten över dig igen och du finner dig åter övermannad.

För att bryta detta mönster måste du vända på steken. Välkomna ångesten, dra en vals med ångesten, omfamna ångesten, håll fast ångesten, krama musten ur ångesten, stirra ångesten i vitögat och viktigast av allt - så fort ångesten får för sig att avlägsna sig för att ta en liten paus och hämta andan en aning, då djävlar är det du som utropar "ska du gå redan!?". Sedan ställer du dig i vägen för ångesten och skriker "INGEN KOMMER HÄR FRAM, HÄÄÄR FRAM, HÄÄÄÄÄÄÄÄR FRAM, INGEN KOMMER HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR FRAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!!!!". Då blir ångesten förvånad och hamnar i ett sårbart underläge, varpå det är dags för dig att dissekera den och undersöka var liten beståndsdel och på så vis komma underfund med vad ångesten egentligen består av. Plötsligt sitter du där och har rett ut ångesten och den känns inte längre lika oregerlig.

"omvänd psykologi"

Om denna metod mot all förmodan inte skulle fungera, så kan du prova the power of booze - funkar till och med för rullstolsburna.Funderar på...

...vart jag ska äta lunch idag. Det blir förmodligen runt munnen.Tänker dock avklara frukosten först samt få bingo i blöjan. Har god tid på mig med andra ord. Behöver inte stressa fram något beslut.

Kodakmoment

In case of emergency: fota först, undsätt sedan.RSS 2.0