Mammas...

...armhåla smakar godare än Pyttemänniskan.

/Håkan

Musse 6 månader...

...får bingo......i blöjan.

Katter...

...jag slutar aldrig att förvånas över deras fuckedupness...
/Håkan

Från klarhet till klarhet

Först rasade jag runt i min permobilSen började jag gå med rullator
...varpå jag bestämde mig för att ta det hela till ännu en nivå och pröva sparkcykel...
...men det var verkligen inget för mig - på tok för svettigt!Nu står en Segway högst upp på önskelistan inför min ettårsdag på söndag!
En Segway är det bästa!
Inspirationsbrist råder...

...så jag ger er mina senaste statusuppdateringar på Facebook:

Noni Nonish Du har kanske tusen vänner på FB, men hur många av dem känner dig egentligen? Kopiera följande frågor i din status, för folk att besvara i kommentarfältet. 1Vilken är min allra största hemlighet? 2Nämn nåt jag gjort som jag skäms för 3Hur långa är mina tånaglar? 4Vilket är mitt största komplex? När ni besvarat frågorna, tryck på gillaknappen 4 gånger för annars dödar jag en kattunge & ni får en snigel på ögat.

Noni Nonish
Äntligen är den här - Absolut Pan 9. Ännu en version av Mio min Mio-låten. Jag kunde inte vara mer pepp.

Noni Nonish
Sitter och funderar lite över Bagdad Bob. Vad gör egentligen han idag?

Noni Nonish
Vargtimmarna, dom mellan 16 och 19. Fy fan vad härliga dom är. Jag vill hugga mig själv i halsen med en gaffel i schlagertakt.....

Noni Nonish
Det luktar bajs i mitt kök.

Noni Nonish
Lugnet efter Härjet. En kan däcka för mindre.

Noni Nonish
Hej ja heter Veronica & följer Hem till gården. Allt började me att ja blev föräldraledig & lät tv:n stå på dygnet runt som en form av vuxensällskap. Sonen sover under tiden serien sänds, så ja har möjlighet att fokusera på den. Nu grubblar ja ständigt på hur handlingen ska fortlöpa, karaktärerna är mina vänner & jag ...svarar inte om ngn ringer mig under programmen. Tack för att ni lyssnade
Lugnet efter HärjetDet är djävligt skönt att slippa Pyttemänniskan nattetid!

/Håkan

Idag har jåg fått en del uträttat
 • Slagit Mamma i ansiktet med en slev
 • Hånat Hunden uppifrån storsängen
 • Rastat rullatorn

 • Bytt kläder
 • Klappat takten
 • Försökt få Mamma att inse att det heter bapp och inte knapp (tyvärr är hon envis som få)
Jag kan vara ganska effektiv.

Epic Fail

Alla minns väl detta inlägg, i vilket jag framhäver hur klok min 11 månader gamla son är som vet att en mobilladdare ska stoppas i ett eluttag. Tur att jag aldrig hann ringa Mensa, för nu har han falerat totalt kan jag förtälja.

Han har idag lagt både sin tandborste och en cd-skiva, i vedspisens ugn!!!???? Jag håller på att bryta ihop här hemma....

Aj!


Det står ganska mycket i bibeln...
...och det är mycket spännande att se vad prästerna väljer att ta fasta på.
...undrar just hur dom gör urvalet..?....och om dom verkligen själva tror på det?...hur som haver får deras val konsekvenser för väldigt många människor.
Snart är det halloween...

...och jag kan inte bestämma mig för vad jag ska klä ut mig till.

Antingen blir det Chucky den Onda Dockan

Eller Toker, en av de sju små dvärgarna...Tuff call...

Southkorean Bad Ass ProtesterLite som han i Bravehart fast i verkligheten.

Morsan föräldrabloggar

I går bytte jag blöja på min son när han sov. Bingot bestod av en jättefin orange klump ungefär lika stor som en golfboll. Sonen kurrade lite när jag befriade honom från blöjan och grymtade lite när jag satte på honom en ny. Men han vaknade inte. Morsan-Musse 1-0 (eller?).Om cirka 57 år kommer rollerna vara omvända och då ska jag minsann påminna honom om att jag bytte blöja på honom så varsamt att hans sömn inte rubbades det minsta. Vi får väl se om han lyckas göra om det konststycket.

Inredningsbloggandet fortsätter

En har ju av varenda djävla familjoblogg att döma, insett att det här med att förnya sitt hem och stajla om typ är A och O för en lyckad tillvaro. Så jag bestämde mig helt sonika för att möblera om i badrummet. Det enda jag kunde flytta på var dock toarullehängaren...Funderar nu på att börja bada i toan och uträtta mina behov i badkaret, det blir enklast så.

Morsan inredningsbloggar

Att blogga om inredning är tydligen väldigt populärt. Det fixas om och införskaffas nya prylar till förbannelse runt om i våra stugor och detta ska inte gå någon förbi. Bloggare som Engla låter ju inte sina läsare ens undgå om hon byter toapapper... Hur som haver så tänker inte jag vara sämre, vi har minsann också donat om lite här hemma! Tillåt mig skryta:

FÖREEFTER


Fy fan vad snyggt det blev! Jag är fruktansvärt nöjd!
Igår...

...hittade Musse en mobilladdare. Gissa vad han gjorde med den? Han försökte sätta den i ett eluttag! Jag funderar seriöst på att höra av mig till Mensa å hans vägnar.Till sin ettårsdag är han förmodligen redo att flytta hemifrån.

Morsning korsning, barnförlossningDen blir ALDRIG gammal!

Jag är såååååå vacker...

...och ståtlig.En attraktiv jycke helt enkelt!

Typ som julafton

Jag älskar när dom kommer hem med lådorna. Lådorna är det bästa.Vilka gotter som helst kan döljas i lådorna och blotta åsynen av dem gör att det vattnas i munnen på mig. Min personliga favorit är kött- och riskombinationen, när de kommer hem med lådor fyllda med kött- och riskombinationen är det liksom BINGO I LÅDAN!!

Lika mycket som jag älskar bingo-i-lådan, så avskyr jag dock när de släpar hem skit-lådor:

Det är precis som på julafton när man sliter upp en klapp i all iver och upptäcker att det är en trälig virkad duk från moster Juno eller dylikt i! Man blir sååååå besviken!!!!
Den kallaste vintern i mannaminne...

...är enligt rykten i antågande och med den följer nedkylningskrämpor så som urinvägsinfektioner etcetera. Morsan har därför i förebyggande syfte införskaffat dessa:Risken att vi blir extremt smala om lår, midjor och magar verkar visserligen vara överhängande, men det är jag helt övertygad om att vi lätt kan avhjälpa med diverse julmat och annat. Härmed hälsar vi kung Bore välkommen!

Vad heter han?


Jag har lite svårt...

...för att läsa min sons signaler.Can u blame me?

Feral Children

Jag är fortfarande deprimerad över att doktorandtjänstintervjun gick så uselt. Detta hanterar jag genom att drilla min son. Han ska bli proffs. På ALLT.

Dessa punkter behandlar vi dagligen:
 • Att äta själv med ergonomisk gaffel/sked från Tupperware
 • Stapla klossar

 • Vinka på beställning
 • Ordföråd
Alla ni som vid det här laget börjat mumla något i stil med "hon e ju typ som Michael Jacssons pappa", ska genast tänka om! Träningen går nämligen sådär och anledningen till det stavas håkan. Varför? Jo det ska jag självfallet förklara:
 • I stället för att använda sin gaffel/sked, så stoppar Musse ned hela ansiktet i tallriken
 • Han biter hellre i klossarna än staplar dem
 • Musse tar ett och annat fristående steg då och då, men föredrar att krypa på alla fyra
 • Vinkar gör han, men bara till Håkan
 • Musses första ord är Håkan och när han inte skriker just håKAN, så skäller han precis som Håkan.
Det sistnämnda har jag förträngt i över en månads tid, men nu kan jag inte blunda för det längre. Det första ord som kom ur Musses mun var Håkan och när han inte ropar håKAN så skäller han som Håkan. Det hela känns fördjävligt. Min son influeras av min hund och inte av mig. Detta måsta jag självklart stävja för annars kan det gå illa.
Tur att jag fått upp ögonen för hur ociviliserad min son är. Inget ont som inte för något gott med sig. Nu ska jag viga mitt liv åt att se till så att Musse blir proffs. På allt.

Har börjat jobba...

...som hemhjälp hos familjen Jidling....och behovet av är enormt! Det bor hur mycket folk som helst där och de flesta är ganska handfallna...
...alla utom Alexander i princip. Tyvärr använder han inte alltid sin energi till något positivt utan väljer stundtals att trassla till det istället. Nedan ser vi ett tydligt exempel på detta......han slet ur damsugarsladden för mig hela tiden och ville ha dragkamp! Jag hjälpte även Ann-Marie med köttbularna...

...och såg till att de blev fint runda samt lagom jämnt stekta. Tulletej, tulletej.

Stackars lille Jimmie!


"Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot de som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp."

Så löd de ord som Biskop Eva Brunne tidigare idag läste upp i sin predikan i Storkykan, vilka fick SD´s partiledare Jimmie Åkesson att resa sig upp och lämna lokalen. Mitt i ceremonin och framför näsan på Kungafamiljen och de övriga partiernas representanter, klampade han ut ur kyrkan tätt följd av de andra SD-ledarmötena. "Jag har aldrig blivit så kränkt i hela mitt liv", sa han till Aftonbladet när han kom ut ur kyrkan.

Endast femton minuter klarade Sverigedemokraterna av att vara en del av gemenskapen, sedan var det något som gick dem emot. Endast femton minuter lyckades de hålla uppe sin fasad och vara en del av det samspel som utgör en hörnsten i den svenska sociala ordningen. "Sverigedemokraterna betedde sig som en bullrig arme´som trodde att de försvarade ett land", var Maria Wetterstrands beskrivning av deras uttåg.

Han är lättkränkt den där Åkesson, det är inte många som känner sig påhoppade av att höra någon tala om alla människors lika värde. Det är för övrigt också intressant att understryka, att om man råkar trampa Jimme Åkesson på tårna så vill han inte längre vara med. Nej då stormar han ut likt ett bortskämt litet barn som just mottagit någon form av gliring. Gång på gång framhäver han att en slags utfrysning eller mobbing riktas mot honom och hans parti, men idag visar han tydligt att han själv aktivt väljer att känna sig kränkt och när han så gör, vägrar han att delta i etablissemanget. Han tycks helt glömma att han inte företräder sig själv, utan de människor som röstat in honom i riksdagen. Hur ska han kunna verka inom politiken om han väljer att storma ut ur lokalerna så fort någon framför ett budskap som han upplever som kränkande? Hur ska han kunna göra sina väljares röster hörda om han avviker från viktiga möten och sammankomster? SD`s pressekreterare Erik Almqvist skrev tidigare på twitter "Lämnade just Storkyrkan och riksdagens invigning. Vidrigt politiserad kyrka som tar ställning för vänsterextremister". Med vänsterextremister åsyftar Almqvist alla de tusentals människor som igår demonstrerade mot rasism runt om i Sverige. Också det tyder på att SD har enorma problem med att hantera meningsskiljaktigheter. Att smutskasta andra partiers väljare och en så pass stor del av det svenska folket, kan inte tolkats som annat än att man hyser ett enormt förakt gentemot oliktänkande. Det är tydligt att SD inte är intresserade av en demokrati.
Jag hoppas verkligen att de personer som röstat på Jimme Åkesson och hans parti, inser att de försöker servera makten till Sveriges första diktator.

Nedan: en utfryst Jimmie Åkesson strax innan utstormningen...

...som dagen till ära hade ilkätt sig en svensk folkdräkt. Det anmärkningsvärda i sammanhanget är att han HYRT den och med andra ord inte äger ett eget exemplar. Han som brinner så för värnandet om det svenska kulturarvet, borde väl glida runt i denna mundering till vardags? Han borde till och med äga en folkdräkt från vart landskap, kan man tycka. Han borde för bövelen bo i en bygdegård och samla på dalahästar. Han borde leva på surströmming, tala fornsvenska och skriva runskrift. Kort sagt, Jimmie Åkesson borde leva som han lär!

Söndagsfrukost

Pappa Pandy: har du haft i socker i teet?

Morsan: ja.

Pappa Pandy: okej...

Morsan: VAAAAAAAAAAAAAAAAD?!

Pappa Pandy: nej inget, jag tänkte att det här teet kanske var ett sånt te som man inte behövde ha socker i och att du därför inte haft i något, för det är ju sött asså och dä...

Morsan: jag fattar inte? Är det inte tillräckligt med socker i din tekopp?

Pappa Pandy: JO FÖR GUDS SKULL, JO!

Morsan: men vad är det för djävla tjafs då?

Pappa Pandy: ja men jag undrade ju bara...

Morsan: du undrade över om världen plötsligt hade välsignats med en ny uppfinning: färdig-sockrat-te!?

Pappa Pandy: ja eller... NEJ JAG VA LITE TVEKSAM ÖVER OM DU HADE HAFT I NÅGOT SOCKER I MITT TE EFTERSOM DET INTE SMAKADE SÅ SÖTT SOM JAG VILL HA DET.

Morsan: NEJ FÖR JAG VÄGRAR HÄLLA I 1 DL SOCKER I DITT TE, FÖR DET ÄR TYP MER HÄLSOSAMT ATT KNARKA ÄN ATT SÄTTA I SIG SÅ MYCKET SOCKER! SLUTA RÖKA OCKSÅ, SLUTA RÖKA NU!!! OCH BÖRJA PLOCKA UNDAN EFTER DIG OCH TORKA AV BORDET EFTER DIG OCH LÄGG INTE DINA STRUMPOR PÅ GOLVET OCH STOPPA IN DISKEN I DISKMASKINEN. GEGGA INTE MED SMÖRET, BORRA FÖR HELVETE UPP STRINGHYLLAN I MUSSES RUM OCH VÄCK INTE DEN BJÖRN SOM SOVER EN SÖNDAGSMORGON SOM DENNA!!!!!!

Pappa Pandy: tack för teet i alla fall.

Morsan: Var så god för teet.


Min son...

...agerar groda och min hund slickar sitt kön.Allt är i sin ordning.

Nej, Musse är inte döpt...

...av en rad olika skäl.Somliga mer uppenbara än andra.

Depretionen omsluter mig...

....som en tjock dimma och snart ser jag inte ens handen framför mig. Intervjun i onsdags gick käpprätt åt fanders. Ungefär trettio minuter av den timmeslånga grillningen på engelska, fokuserades på utfrågning om huruvida jag skulle klara av att intervjua offer för överfallsvåldtäkter. Färdigheter besuttna av en person som varit verksam som psykolog i minimum fyra år, tycktes efterlysas. Jag är samhällsanalytiker med särskilda kunskaper om genusvetenskap och samhällsplanering. Jag är ingen psykolog. Varför blev jag ens ditkallad?

Innan intervjun startade så lämnades jag ensam i rummet ungefär fem minuter. På bordet låg en annan tjejs ansökan vilken jag självklart inte kunde låta bli att snegla på och texten i denna löd något i stil med "då jag studerat psykologi och kriminologi samt arbetat som intervjuare inom psykiatrin under flera år, så är mina färdigheter vad gäller intervjuteknik mycket väl utvecklade". Grattis till henne, hon kommer att få tjänsten. Det ironiska i sammanhanget var att jag skrattade lite för mig själv när jag läste hennes ansökan. Jag tycket verkligen inte att hennes färdigheter var något att komma med i relation till mina. Nu har jag dock ändrat mig och erkänner mig besegrad.

Den där tjejen hade förmodligen heller inget Härj att ta hänsyn till. Jag fick flera frågor ställda på olika vis om hur jag skulle klara av det extrema tempot och alla deadlines, med en ettåring i hasorna. Självklart svarade jag att det inte skulle bli några som helst problem, men jag antar att de inte riktigt lät sig luras. Fan vad bittert det känns att tvingas ställa sig i raden av kvinns som påbörjat en lysande karriär, men skaffade barn och slarvade bort den. Hela denna helg kommer jag ägna åt att sandpappra mig i ansiktet och vagga i badkaret.RSS 2.0