Forest Gump

Att springa är najs...Jag har anmält mig till Sthlm Maraton.Det har Pyttemänniskan också säger han och ska tydligen springa i sin permobil. Snyggt NOT!Jag tänker i alla fall INTE vänta in honom under loppet, snigelhäcken får klara sig själv!

Var så god Fanny

Vi har fixat ett vattenland åt Fanny.Den vita poolen är ämnad för motionssim......medan den blå har flera roliga depåer samt ett vattenfall och är tänkt för Fanny att tjoa och tjimma i.Efter en halv dag spenderad i vattenlandet, hoppade hon in under altanen och somnade.Det är lugnt, hon kan ju alltid tacka oss senare...Idag bjöd...

...jag Musse på smultron......och det var som att kasta pärlor åt svin ungefär......snyggt tvåhandsgrepp lixom!

Midsommaraftonen innehöll...

....sillunch med diverse läckerheter (läs David).......agilityträning av bebis....(modet och framsfusigheten var det inget fel på, men tyvärr hade han en snigelröv - inget tävlingsvirke med andra ord)
....nöjda hundar......nedmontering av parabol (midsommarstång)......resning av midsommarstång......könsuppdelad dans med tillhyggen och redskap......kring midsommarstång......trötta bebisar som tvingade till sig fotmassage......ladugårdsväggar......monstergod mat tiilredd på monsterstor grill......pregnos......snarkande bebisar...... och en byfåne.Nattens Outfit

Småfolk...

...krympande svinkoppa...
...myggnät
Ett ypperligt exempel...

...på den osynk som huserar i Morsans skalle.

Musse tvingades igår anlända till vårdcentralen inslagen i ett handdukspaket. Blöjorna hann tydligen ta slut innan vi hade möjlighet att införskaffa nya... Han är på den undre bilden för övrigt på väg mot ett eluttag. 

Detta blogginlägg och det förra, får väl nackhåren på varenda soc-kärring att resa sig... Jag borde för att uppväga alla dessa minuspoäng på mammafronten, skapa ett inlägg där jag bevisar att jag varje vecka lagar en massa olika barnmaträtter till Musse på ekologiska råvaror och kryddar dem sedan med kärlek (till skillnad från Sanna Lundell, årets Mamma, som med all säkerhet kryddar Uffes barnbarns mat med Johannesört).  


Gårkvällens förlustande

Igår strosade Linda och jag planlöst runt i centrala Norrköping och snackade goja. Musse tjattrade förnöjt på obegriplig bebiska i sin vagn och kvällssolen kysste våra ansikten. Suget efter att inmundiga en kall öl på en uteservering gjorde sig påmint, men passade Musse verkligen in på en sådan? Vi nöjde oss med att fortsätta vandra omkring i sakta mak och svävade då och då ut i ett hoppsasteg till Musses enorma förtjusning. På gräskanten ovanför strömmen snett emot De Geer-hallen, satt människor i klungor och njöt av solen och utsikten. Plötsligt passerade vi en kvinna och en man som låg med varandra. Ja ni läste rätt - en halvmeter nedanför trottoaren som vi gick på och mitt i allas blickfång, könade två personer!!! Stumma av chock över vad vi just bevittnat, stirrade Linda och jag på varandra och kliade oss förbryllat i huvudet. Innan vi visste ordet av kom dock en polisbil farandes och ut ur den kastade sig Kling och Klang. De avbröt abrubt kärleksakten och skrev ut böteslappar till turturduvorna, som skamset stirrade ned i backen medan de försökte få ordning på sina kläder.

Både Linda och jag kände att vi verkligen behövde var sin öl, för att kunna svälja ned det sanslösa skådespelet. Samstämmigt bad vi Musse att lugnt och stilla sluta sina ögon och välkomna John Blund, varpå han så gjorde (han kan vara otroligt tillmötesgående om han bara vill) och vi styrde kosan mot Saliga Munken!

Ölen gjorde susen och det nyss upplevda traumat var snabbt bearbetat. Dessutom placerade vi vagnen med Musse i, ytterst strategiskt......framför det middagsätande paret som enbart drack vatten. Det såg bättre ut.Så kom Calle med polare förbi på long board och de slog sig ned hos oss. Jag kände mig fri och uppsluppen och vi tjoade och tjimmade så till den milda grad. Linda köpte en Dagens till mig och precis när jag druckit upp den, vaknade min lilla fotboja till liv och gav ifrån sig ett rejält illvrål. Alla runt omkring oss tittade märkligt på mig när jag (och inte det ordnade paret som vagnen stod framför) reste mig upp och började ordna med Monstret...

Ingen respons

Var på Lindahls och fikade i går med Claudia, Charlie och Kattis.Med facit i hand så kunde jag lika gärna gått dit ensam...... då jag ju så att säga var den enda som var på topp. Jag hade mer utbyte av åttiosjuåringarna vid vordet brevid vårt, än av mina egna följeslagare. Russintanterna hade åtminstonne vett att vinka åt en när man grimagerade och det är mer än man kan säga om mina dödnickar till polare - totally responsless lixom!


Sambadans...

...när den är som bäst!


Vissa saker skämtar man inte om

Fragment ur gårdagens BVC-besök

Stefan: ja ha, hur mår Herr Musse då?

Noni: bra, fast han sover fortfarande dåligt om nätterna, TROTS ATT HAN FÅR VÄLLING? *uppgiven*

Stefan: ja ha, vad menar du med att han sover dåligt?

Noni: han vaknar och skriker och härjar flera gånger varje natt *bitter*.

Stefan: ok... ja när barnen är mellan 7 och 9 månader gamla så sover de som sämst. 

Noni: va?! *förvirrad*

Stefan: ja alltså, de sover som allra sämst när de är mellan 7 och nio månader för då händer det så mycket och de drömmer en massa.

Noni: men han sover ju precis så illa som han alltid har gjort *fortfarande förvirrad men nu även en aning rädd*?

Stefan: ja ha, ja men bli inte förvånad om han börjar sova än sämre snart då i så fall!

Noni: VAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!? *gråtfärdig*

Stefan: lugn, jag skojade bara!

Noni: HA HA HA HA HA HA HAAAAAAAAAAAAAAAAAA HAAAAAAAAAAAAAAAAA HAAAAAAAAAAAAAAAAA,HI HI HI HI HI HI, HA HA HA HA HA HA HA HA HAAAAAAAAAAAA, HI HI HI, HA HA HA HA HA HA, fy fan vad onödigt sagt...
*lättad men trasig och en smula tjurig*
Den vackraste synen i världen, oomstritt...Ohyfs

Ofta är jag med om att folk tar sig friheter, friheter så som att kindnypa, rumpklappa och pussas. Nedan ser vi ett tydligt exempel på detta. Jag sitter där ont anande och är nöjdare än nöjd med min ståtliga blomma, när en puss plötsligt kommer farandes!Fan ta folk, FAN!!!
Lastbilsnos

Jag minns inte om jag visat er mitt vrålåk, här är det hur som haver:Något av en mindre storlek än denna skulle jag aldrig nöja mig med att färdas i - störst går först lixom!
Du har en fågel!

Kvällen & natten via klockslag

19.45
Välling, hel flaska

20.03

Musse i sin säng: yl, skrik, gråt, böl, gnäll, tjut!
Noni i köket, matlagandes: suck...

20.52
Musse i sin säng: zzzzz
Morsan i köket matlagandes i samråd med ett glas rött: pust...

22.37
Musse: zzzzz
Morsan i badkaret: nöjt skrockandes

23.11
Musse i sin säng: yl, skrik, gråt, böl, gnäll, tjut!
Morsan i handduk: suck...

23.12
Välling, halv flaska

23:21
Musse i sin säng: yl, skrik, gråt, böl, gnäll, tjut!
Morsan i soffan: suck...

00:21
Musse i sin säng: yl, skrik, gråt, böl, gnäll, tjut!
Morsan i soffan: suck...

00:34
Av med gammal blöja

00:35
Nedkissad spjälsäng

00:35
På med ny blöja

00:36
Byte av lakan i spjälsäng

00:41
Musse i sin säng: yl, skrik, gråt, böl, gnäll, tjut!
Morsan i soffan: suck...

01:12

Morsan i sin säng: zzzzz
Musse i morsans säng: zzzzz

03:17
Välling, halv flaska

03:28
Morsan i sin säng: zzzzz
Musse i Morsans säng: zzzzz

05:42
Musse: permobilrasande, välling och gröt
Morsan: ögongnugg, 3 shots kallt kaffe från gårdagen

Vi funderar på att skaffa katt...

...nu när vi snart flyttar tillbaka till huset och har spanat runt bland en del annonser. Vi fastnade särskilt för exemplaret nedan, men känner oss en smula osäkra på grund av priset. 200 kronor låter lite väl billigt så vi misstänker att missen kan vara en smulla defekt. När det gäller djur så vill man ju gärna veta allt om det innan man åker och tittar på det, för väl där så kan man ju inte låta bli att låta det följa med hem...


En intet ont anande Morsan...

... skulle kommentera en blogg och fick då denna verifieringskod slängd i ansiktet:Prutt på skånska - så pubertalt!

Musse äter gröt......och gör stort......samt önskar sig katrinplommonpuré till efterrätt.

Under de senaste dagarna...

...har jag spenderat en hel del tid vid stugan. Pappa har grävt och grävt och grävt, vilket jag självklart var tvungen att hålla ett vakande öga på. Det är ju viktigt att allt går rätt till så att inga elkablar eller avloppsrör slits av.Under detta härligt blommiga retroparaflax uppe på min gräsdepå, bevakade jag skådespelet. Det fläktade skönt och paraflaxets fransar dansade trevligt i vinden, men det hade jag inte tid att fokusera på - Pappa behövde ju mina hökögon!Jag tror faktiskt att jag ska bli bevakare eller betraktare när jag blir stor, jag skulle göra ett noggrant jobb och ha väldigt många konstruktiva åsikter om det jag lägger linserna på. Dessutom har jag ju så stora ögon, vilket är en fördel om man ska stirra.


(Ta er en extra titt på min magnifika rododendron som står där i full blom. Nästan lika fin som mitt paraflax!)

Att sitta och glo kan vara ack så krävande så jag tog en paus för att lägga slagget med snutten en stund.Jag drömde att Pappa och jag startade upp en betraktarfirma tillsammans...... och jag tror att det skulle kunna gå riktigt bra för oss om vi så gjorde i verkligheten. Sommaren ut ska jag dock enbart vara bebis, till hösten får vi se vad som händer...


Before you......my whole life was acapella...
...now our symphony´s the only song to sing!Sniff This-flocken älskar Kelis senaste singel Acapella! Dess text är fullproppad med underbara metaforer och det svänger rejält om beatet. Dängan är en hyllning till hennes och Nas´ son Knigt, som kom till världen den 22 Juli 2009 och i slutet av videon syns den lille hängandes i en bärschal på mamma Kelis rygg.
Självklart gillar vi även Acapella av den enkla anledningen att den är just tillägnad Knight. Det hör inte till vanligheterna att svängdängor av idag handlar om kärleken till ett barn och vi på Sniff This älskar att Kelis och David Guetta valt att sätta ihop denna hyllningslåt.

Musse - bebisen som evolutionen glömde!Vad då god natt-välling, duracellkanin-välling är ett mer passande namn! I natt klockan 00.33 hivade Musse i sig nästan en hel flaska(!) av denna enligt utsago så sömngivande dryck, men det hindrade honom absolut inte från att ändå vakna vid trehugget och leva rövare. Denna dag började även precis som vanligt klockan 05.47 - ingen skillnad där heller med andra ord.

BVC-Stefan säger att Musse är en överlevare; han sover lätt och var gång han vaknar gör han sig gällande för att se efter så att flocken fortfarande finns omkring honom. Ingen utomstående grottmänniska ska få röva bort honom utan skrik-fight inte, ingen sabeltandad tiger ska få svansa in i vårt crew och slakta fritt!

Det känns lite surt att ha en så pass gammalmodig son måste jag erkänna, vi har ju lås på dörren och de sabeltandade tigrarna är sedan länge utdöda. Hallå evolutionen, kom hit och styr upp det här nu!
Ändra förslagsvis hans alarmfunktion till att varna vid brand i stället och fixa gärna en inställning som ser till att han känner av vad som är stabilt nog för en vinglig bebis att resa sig upp emot, samt att kanten på en säng är något man ska akta sig för.

Generation Kill


Charlie


Dahlia


Musse


Morsan vill så gärna se sina boys på tv...

...och har valt att satsa på att få in dem i programmet Biggest Loser. Den senaste tiden har därför kretsat kring övergödning. Resultatet lät sig väntas på, men nu ser man äntligen en tendens till lön för mödan.

Föreställ er Far och Son som team i Biggest Loser - en mor skulle inte kunna vara mer stolt!!!

Då den allmänna begäran...

...gällande en förklaring kring punkt nummer tre i detta blogginlägg, kommit att kunna liknas vid en socialrörelse, publicerar jag nu de mms som anlände till min mobil förra veckan. Pass på!

FöreEfter


(yekshemesh!)

Förlåt Johannes, men det var min plikt att lugna massan...

3 händelser i bilder

1. Förra veckan ställde jag mig upp och började skaka galler...


...jag ville undertryka för Mamma att den här spjälsängen är som ett fängelse...

...och nu känns det härligt för jag är ännu ett steg närmre friheten!

2. Jag träffade mina nya grannar här om dagen...


..ovan ser ni Fanny som hyr ett hål som hon grävt själv i Mammas rabatt...

...och nedan ser ni Charlot som campar precis vid skogsgränsen på vår tomt för tillfället.


...Bräcklig boning om jag får säga min mening (och det får jag - ALLTID!)

3. Jag har även åkt kundvagn...


...och måste framhäva att stötdämparna på spektaklet var under all rktitk - bakläxa för ICA Maxi!!!


FlockporträttBortsett från den inte allt för fouserade skärpan så är jag ganska nöjd med bilden. Den fångade min snygga sida.

/Håkan

4 punkter att beakta

  • Att sömlöshet används som tortyrmetod är ytterst logiskt och frutansvärt grymt
  • När man ammar kan man äta väldigt många kakor utan att det syns
  • Alla män klär inte i mankini och kräftsolbränna, men Johannes Strömberg gör det
  • När vuxna människors sömnmönster rubbats, ordineras de att äta sömntabletter i 14 dagar för att på så vis återställa detta


Osämjan ligger tät...

...här i köket och för att skära igenom den skulle man behöva en tigersåg.Pyttemänniskan har så många saker som han sprider omkring sig och fattar inte att om han inte tar hand om dem så gör jag det - på mitt sätt! Vi kan inte ha det så här längre, det måste bli ordning, rim och rason! Pyttemänniskan tror dock att universum kretsar enbart kring honom och har inte alls förstått att det ju är jag som är dess medelpunkt.

Vårt gräl slutade hur som haver med att han som vanligt stack huvudet i sanden......och vägrade diskutera vidare. Nu har jag dock satt upp en skylt här hemma så att alla ska förstå vad som gäller.

Det kom ett mail...

...från dvärgpinchern Boris som ville påminna om att grillsäsongen står i full blom och att vi alla bör se till att kötta till det över glöden minst en gång i veckan.Boris, du kan vara lugn för snart flyttar vi ut till huset och då blir det grilla av varenda kväll, I tell you that!

/Håkan the No 1 Barbeque Dog!


Fragment ur mailväxling 2 nyblivna morosor emellan

Märk väl hur morsorna nedan ironiserar över att bli betraktade som psykotiska subbor, för att sedan glida över till ett annat samtalsämne och då bevisa att de faktiskt är psykotiska subbor.


Noni till Jenny 2010-01-16

Jag har ju tyvärr ingen avlastning hemma över huvud taget, eftersom Andreas måste köra vår lastbil dygnet runt ungefär. Så jag har ansvarat för Musse 24/7 sedan han föddes och inte ens haft ledigt 1 h från honom. Vi har ont om barnvakter i bekantskapskretsen…


Jenny till Noni 2010-01-18

Kan ni inte lura Lill-Mange att köra lastbilen så att Andreas kan vara hemma?


Noni till Jenny 2010-01-18

Lill-Mange bor i Norge och ordnar med någon kran av något slag. Andreas har dock inte så mycket kontakt med honom längre (Andreas är liksom tillsammans med värsta psychobitchsubban som har bestämt att dom inte får umgås).


Jenny till Noni 2010-01-19

Jobbigt för Andreas med den där psykobitchsubban. Mattias har det så han också, fast  hans bitch vill inte att han umgås med sitt instabila x som bet henne hårt i benet sist de sågs…


Noni till Jenny 2010-01-19

Hur fan lyckades både Anderas och Mattias träffa varsin psykobitchsubba? What are the ods lixom? Stackare hur som haver.. Just det ja, jag minns att du berättade att hon bet dig, ganska socialt missanpassat om jag får säga min mening.


Jenny till Noni 2010-01-21

Japp, hon bet mig och nu i maj måste jag träffa henne igen för då skall vi på samma bröllop. Fan vad skoj!


Noni till Jenny 2010-01-21

Men vad bra att ni måste ses nu i maj, ett ypperligt tillfälle att bita igen på likom. Smyg upp bakom henne och väs skräckinjagande "remember this?" (det blir alltid mer effektfullt på engelska) och så hugger du till medelhårt. Om du vill ta bitandet till ännu en nivå så kan du fila dina gaddar lite vassare, ärren blir mer spektakulära då.


Jenny till Noni 2010-01-22

Ja så ska jag givetvis göra!!!


Today is not a good day

I morse vaknade jag strax innan 5 och fick då kämpa ganska länge för att få upp Mamma. Hon försökte stå emot in i det längsta och trilskades genom att stoppa om mig och ge mig proppen, men jag var obönhörlig. Vi klev således upp och satte oss vid bordet för grötintag. Jag älskar att äta frukost och bajsa samtidigt, så det var precis vad jag gjorde.

Efter det började jag känna mig konstig, mitt huvud blev tungt och hela jag överhettad på något märkligt vis - tydligen hade jag fått feber.
 

 

Jag är otroligt missnöjd med detta tillstånd kan jag förtälja och mitt tålamod tryter så till den milda grad. Detta resulterar i att jag inte har något som helst överseende med Mammas seghet. Jag orkar helt enkelt inte med att hon ska komma på en massa saker att göra hela tiden, trots att jag gör gällande att jag behöver henne. Hur disträ får en människa vara egentligen!? Jag är sjuk för bövelen!!!!Jag är för övrigt osäker på om den där tanden egentligen klär mig och dessutom är ännu en på väg upp. Livet är en hagga...

Ohyfs!

Jag har suttit och väntat på James sedan Dackefejden (ni vet den där tvisten mellan Gustav Vasa och Nils Dacke, år 1542-43).Trots att solen skiner och tikarna väntar så ligger han och snarkar till förbannelse där inne och hör inte ens att jag krafsar på hans dörr. Vi hade bestämt att vi skulle dra några repor uppe i Södra Promenaden vid 10-hugget - stajla lite utanför Halvars Glasskiosk och märka revir både här och var. Nu känns det dock som om hela dagen är förstörd. Fy för bövelen vad jag avskyr när folk och fä inte passar tiden!!!

Matsa the heartbreaker
Noni: ja ha och hur går det med flickvännen då?

Matsa: Pia Wärnmarker?

Noni: ja, eller har du någon annan flickvän som du inte har berättat om?

Matsa: ja, jag har ju alltid Maria som bor här bredvid.

Noni: ehh..ok...?

Matsa: men Pia Wärnmarker har jag gjort slut med.

Noni: har du gjort slut, varför då?!

Matsa: hon tyckte att jag skulle köpa förlovningsringar, en till mig först så att hon skulle få sin gratis.

Noni: ja ha och vad är det med det då..?

Matsa: hör du inte, hon sa att om jag köpte en ring till mig så skulle hennes bli GRATIS!!!!!!!

Noni: jo jag hörde dig, men jag förstår inte riktigt?

Matsa: men hallå, tänkt lite - INGET ÄR GRATIS, INGET!

Noni: du har en poäng

Matsa: så klart och Pia Wärnmarker är korkad. Gratis lixom, ALDRIG!


Why Andreas, WHY!?

1.

 
2.


3.


Denna syn känns för mig som naglar mot en griffeltavla. Det kostar på att leva ihop med en peron som inte har någon hjärna...

Morsan konsumentvägleder

I går investerade jag i en ny diskborste.Den förra fyllde inte längre sin funktion.I ärlighetens namn så har jag ända sedan den första disken känt mig missnöjd med den blå borsten och jag är beredd att säga att den faktiskt aldrig riktigt fyllt sin funktion. Den var på tok för stor och klumpig och man kom inte åt överallt med den. Men tre stycken kostade endast femton kronor på Rusta och det var ju billigt och bra tänkte jag. Men billigt är tydligen inte alltid bra, i alla fall inte när det gäller diskborstar! I går köpte jag tre stycken rosa på Ica Maxi till priset av 25 kronor och dessa håller en helt annan klass kan jag förtälja! 

 

De är nätta och lätta och man kommer åt över allt, medan de gamla fastnade redan i starten.Att diska med den blå borsten kan likställas med att köra runt i en skruttig gammal Datsun. Att diska med den rosa borsten kan likställas med att glida fram i en ny Merzedes. De rosa brostarna kostade 10 kronor mer, men det var de värda, hör du det Plus-Sverker!?


Alla sätt är bra...

...utom de dåliga, är ett ganska vagt uttryckt enligt mig. Hur som haver så har jag kommit fram till ett städsätt som jag inte riktigt vet om det klassas som bra eller dåligt, men jag är övertygad om att tanterna från Tv 4:s Rent Hus skulle rynka på näsan å det bestämdaste åt det.


Ovan: en av tanterna från Rent Hus, hon tycks för övrigt (på grund av sin profession?) ha rynkat på näsan så pass många gånger att hon "blivit sånn". För visst ser det väll ut som att en näsrynkning stelnat i nyllet på henne?

Så till städsättet. Min bebis får majskrokar och smörgåsrån när han sitter i sin höga stol eller rasar omkring i sin permobil, för att han ska hålla sig nöjd längre. Min hund Håkan är inte ett dugg förtjust i något av dessa "snacks", så när Musse slänger och tappar dessa omrking sig, så bryr sig byrackan inte ett dugg och smaskar med andra ord inte i sig dem. Här om kvällen låg jag i soffan och dåsade, totalt slut efter att äntligen ha fått bebisen att entra drömmarnas rike efter en mycket hektiskt dag. När jag blickade ut över vardagrumsgolvet så såg jag att där låg fullt med smörgåsrån och majskrokar och det kändes som ett företag likt en bestigning av K2, att resa sig upp och samla ihop dem. De som låg inom räckhåll plockade jag emellertid upp och la på soffbordet. Det störde mig dock än mer att ha dessa skräpandes där istället för på golvet - two wrongs don´t make it right som man säger på utrikiska. Då fick jag idén att om jag själv tuggade i mig dem så skulle de försvinna, varpå jag helt enkelt åt upp de luddiga majskrokarna och smörgåsrånsbitarna. De hade några timmar tidigare blivit sugna på och nu torkat till igen, varför de verkligen smakade peck! Men de försvann i alla fall ur min åsyn och det var ju själva poängen. Alla sätt är bra utom de dåliga...
  


Please do try this at home

Alla minns väl inlägget om Baby-mop? Hur som haver efterlyste ju jag en sådan dress till Musse. Eftersom han är så rädd för snabeldraken och jag därmed inte kan dammsuga, så måste han själv börja städa här hemma. Jag har dock kommit på ett annat sätt för att få honom att göra rent hus på egen hand.

.

Mitt barn...


...kan numera immitera ett A......vilket jag ser som ännu en bekräftelse på att han är ett A-barn!Men allvarligt talat, vad ska detta A-formande leda till egentligen?Jag förmodar att det kommer att mynna ut i en kullerbytta och identifierar detta datum som startskottet för Musses gycklarkarriär. Hör du det Katja?!
RSS 2.0