BÄSTASTE MORBROR MATS!I går var jag och mamma och hälsade på Bästaste Morbror Mats. Mamma säger att han inte är som alla andra för att han har en hjärnskada som uppkom när han bara var fyra år, men jag tycker hur som haver att han är en av världens skönaste tvåbentingar! Tydligen var det så att Mats under en helt vanlig öronoperation, hamnade i koma och fick syrebrist i hjärnan. Som tur var vaknade han i alla fall upp till slut och även fast mamma säger att han idag är annorlunda i relation till hur han skulle ha varit om han inte hade råkat ut för det där dumma, så är han grym på alla sätt och vis. 
   Bästaste Morbror Mats bor dock på ett ställe där det finns en och annan dårpippi till tvånbenting, kan jag tala om. I går när vi var där, klampade det exempelvis in en tjock tjej på hans rum som skrek och började jaga mig. Det tyckte jag var ytterst ohövligt, så jag sprang och gömde mig under bordet och skällde ut henne därifrån. Då blev hon tydligen sur och Bästaste Morbror Mats körde ut henne. Nästa gång jag träffar henne ska jag dra av henne strumporna och döda dom mitt framför ögónen på henne, så får vi sedan se hur kaxig hon är!
   Efter denna märkliga incident åkte vi till Eneby Gottköp med bilen, för att inhandla lite snask till Bästaste Morbror Mats. Han skulle tydligen ha filmkväll och då behöver man ju ett och annat att tugga på. Eftersom mamma hade glömt att ta med mitt speciella säkerhetsbälte, fick Mats hålla i mig under bilfärden. 
Jag gillar verkligen att sitta i Bästaste Morbror Mats knä och tycker att han borde flytta hem till oss så att han alltid kan åka med i bilen och vara mitt livs levande säkerhetsbälte. När jag framförde det till mamma, så sa hon att han måste åka till sitt jobb på Snickeriet var dag och därmed inte har möjlighet att agera bilbälte åt mig i tid och otid.  Dessutom måste han tydligen hålla ordning i det där gökboet som han nu bor i, då det där annars utbryter total kaos bland alla galenpannor som jagar runt och gapskriker och det har jag givetvis den fullaste förståelse för. Bästaste Morbror Mats är tydligen precis som jag den som håller ordning i reviret och det är minsann ett jobb att ta på yttersta allvar. Det är en väldans tur att han som mamma säger,  är annorlunda och inte är som alla andra, för jag skulle inte vilja att han var på något annat vis än det han är idag!  Bästaste Morbror Mats liksom....


RSS 2.0