När man jobbar kväll...

...måste man se till att ha det trivsamt.Mvh överlevaren

Somliga dansade inte kring stången

Bosse hatar
(foto Elin Petersson)
"Midsommar 2011"

ANNONS

Finnes: valpig jycke som "typ lystrar" till namnet Benny. Han är inte den vackraste hunden i vår herres hage och termen fånig beskriver väl hans uppsyn. Krokiga framben. Halvt rumsren. Två äpplen hög. Alla valptänder är just tappade, så han är för tillfället inne i en tuggfas och gnager på grund av munklåda sönder precis allt (vi har dock valt att inte se det som ett problem, utan utnyttjar istället hans "förmåga" genom att exempelvis låta honom mala sönder tandlösa moster Junos beskärda del av söndagssteken). Stor i maten, särskilt med tanke på hans spensliga fysik. Sitter otroligt vacker, dock inte på beställning. Kan gräva stora gropar i förhållande till sin ringa storlek. Fladdrande öron. Klär i rosa. Trots sin litenhet hugger han efter mycket. Han kommer bättre överens med barn än med vuxna, varför alla former av förskolor har företräde i intressekön.

Pris: 23 000 kronor (prutat och klart!!!!!), alternativt bytes mot en Citroeng Berlingo, tvåsits (helst grön).


Bekräftelse i sin renaste form

Midsommarafton 2011 var en ganska hektisk dag. Som tur var så fanns det många som villa ta hand om en guldklimp, när hans mamma fixade och styrde. TACK!


En nyvaken Musse...

...just av gudfar Adam, upplockad ur sängen efter middagsluren.


Musse och Salem skålar


Carro kånkar


Batte är en häst

Små grodorna runt stången med Gosa...
...och gudmor Elin


Det finns dock inget som en mor suger åt sig mer av, än när människor lovordar hennes barn. Jag tar det i alla fall inte som något annat än en rejäl komplimang när min telning genom att bara vara, får omgivningen att känna att dennes biologiska klocka plötsligt börjar ticka i otakt.

"humble brag"


Kommunikation, samarbete och flinka fingrar

En handfull regndroppar infann sig och gänget agerade blixtsnabbt


"Midsommar 2011"

Knähundar


"midsommar 2011"

Förtäring

"Midsommar 2011"

Absurt söta barn som dansar

"Midsommar 2011"

Järngänget preppar & peppar

Dagen innan midsommar möttes järngänget upp ute i Granstorpet det Södra.
(obs, de rosa fönsterfoderna är ett mindre övervägt infall av Andreas) 

Vi eldade och smidde i oss snacks och chili con carne till förbannelse
Håkan gick från famn till famn...


...likt en vandrigspokal...
...men fick väl främst feeling hos Adam 

Benny höll sig dock inomhus. Han hade nämliogen fångat ett byte som han ville sätta i sig ifred.

Att döma av fjäderns färg så torde det ha varit en flamingo. Exotiskt.
Musse tipsar

Om ni precis som jag stör er så till den milda grad på att åka kundvagn, så kan jag förtälja att på Coop Forum kan man minsann köra bil istället!

Fantastiskt!

Frukost...

...intar jag varje morgon.

...och ibland  blir jag fotad under tiden...
"linslus"

De skyddslösa

1959 gifte sig min mamma och pappa. De var då 18 år gamla och trots sina föräldrars medgivanden så var de tvungna att Skriva till Kungs för att få tillåtelse att ingå äktenskap. I den dåtida sammhällsandan ingick förmodligen en tanke om att inget förhastat skulle gå av stapeln på giftasfronten och det var viktigt att ungdomarna tänkte över detta stora beslut.

I Sverige år 2011 är tonen emellertid en helt annan. Nu för tiden händer det nämligen att barn så unga som 11 år, gifts bort med vilt främmande människor. 52 år har gått sedan mina föräldrar skrev till Kungs, men begreppet har aldrig varit mer aktuellt än nu.


"våra barn och andras ungar"Årets klipp!

Idag har jag suttit i Bellas stol och låtit hennes flinka fingrar klippa till med saxen. Egentligen kändes det onödigt, jag hade ju en så vacker "frisyr" redan innan:Skämt å sido så var det hög tid för mig att styra upp det där som de allra flesta personer av honkön, fräschar till antingen med färg eller sax cirka varannan månad. Sist Bella tog sig an mina testar, var nämligen i november 2010...

Morsan: page vill jag ha Bella, page och lugg!

Bella: ett ögonblick, jag måste bara reda ut den här tovan... och den här... och den här...

Morsan: jag brukar utnyttja dem för att få volym på håret.

Bella: det finns mousse och hårfön Noni...

Morsan: ORKA!!!!

Trots de relativt kniviga förutsättningarna, fixade dock bästaste Bella till en riktigt snygg page och lugg och jag är jädrigt nöjd kan jag förtälja!Ja ni fattar ju själva!"nöjdheten själv"

Solförmörkelse

Den är lagom har jag sagt!!!!
"slutdiskuterat"

Multitasking

När jag badar i farfars handfat, så passar jag alltid på att skura det med hans tandborste."Två flugor i en smäll"

Och så kom Benny...

Förra tisdagen kändes allt så fruktansvärt träligt och tristessen låg över mig som en tung grön filt från Lagerhaus.
Jag kom på mig själv med att önska mig förnyelse. Det skulle exempelvis vara roligt att lägga tassarna på ett nytt projekt av något slag, men vad fanken skulle det kunna vara? Tyvärr så behövde jag inte tänka så länge på det, för pappa kom hem med DETTA:Har ni någonsin sett något fånigare? Självklart var jag tvungen att sätta det på plats och trögfattad som det är, så tog det några vändor:Det var väl drama cirka 13 minuter här hemma. Sedan var det uppläxat. Med jämna mellanrum måste jag emellertid platta till det igen, det får för sig att sticka upp och bita mig i hasorna cirka 7 gånger om dagen (se exempel på detta i filmsnutten nedan). Så nog har jag fått ett projekt på halsen alltid!

"Be careful what you wish for"

Avsparken för min livskris

Josephine Bornebush är född 1981 och bloggar för Amelia. Är inte Amelia en tanttidning? Är Josephine Bornebush, född 1981, en tant? Detta känns otroligt jobbigt att skriva, men i så fall är jag också en tant. GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"inte redo att kliva in i Ameliaeran"

Bilden nedan föreställer mig när jag snyggposerar, så försök bortse från det där stillebenet som ligger på bordet i bakgrunden...

Lilla axeln fick jag visst med där också. Herre gud.....


Djurjävel!

"enöff said!"

Sneak peak....

Morgonhund har pinne i mundObservanta läsare höjer på ögonbrynen över bilden ovan. De som följer Sniff This-morsan på Twitter, vet dock precis vad fotot illustrerar.

"terr i sin renaste form"

Mvh HåkanNu är det revolution på gång!

Jag kan inte annat än be om ursäkt för att jag bloggat så dåligt den senaste veckan, men jag har helt enkelt inte haft tid eftersom så många happenings och samkväm gått av stapeln. Först och främst så måste jag berätta att jag haft finbesök från Göteborg, då Nora med bihang förra helgen behagade besöka Sveriges östra sida.
Vi åt lunch (delade en burk i vanlig ordning) och diskuterade seriösa ämnen, så som avhållsamhet beträffande proppsug. Våra mammor anser att man bör sluta suga propp tidigast möjligt, medan Nora och jag tycker att man gott och väl kan snutta livet ut.Vi-och-dom-känslan gjorde sig då påmind, vilket ledde oss rakt in på det infekterade ämnet "våra mödrars auktoritära förhållningssätt till barn och hem". Nora och jag har alltid haft lika trista erfarenheter beträffande detta och är rörande överens om att det är ytterst ocharmigt av våra mödrar att dikterar värre än Hitler. Efter att ha uppdaterat varandra på den fronten, kom vi fram till att varken Noras eller min mamma har bättrat sig det minsta sedan sist. Vi diskuterade hur märkligt det egentligen är, med tanke på den revolutionära våg som sköljer över mellanöstern. Någon av dem borde ju ha hjärna nog att inse att bägaren kan rinna över likväl innanför våra hems dörrar, som den har gjort i exempelvis Egypten. Hur som haver bestämde vi att vi skulle ta en sista-minuten-resa till Kos och på så vis visa var skåpet ska stå! Om morsorna inte släpper iväg oss, så kommer banne mig fanor att brännas - det ska jag bli man för!!!! Tyvärr hann ingen av oss sno åt oss våra mammors IPhones och boka någon resa, för båda somnade.

Ingen skada skedd, det fattar ju vem som helst att man inte kan revoltera om man inte är utsövd! Vi beslöt oss för att skjuta upp det hela tills mitt besök hos Nora i Göteborg.

/MVH Nils Dacke och Jeanne d´Arc

GAMLA LÖPSEDLAR ROSTAR ALDRIG?

Som jag tog upp i detta inlägg, så misstänks vackert väder och löning kunna få människor av hankön att begå sexuella övergrepp. Vi qvinns är enligt löpsedeln nedan (från 70-talet) emellertid inte lika begränsade...
...utan kan i princip ägna oss åt vilket brott vi vill, under hela lingonveckan.

"frihet i en liten ask"

Daredevil!

Är lite osäker på om brunnen håller, men våghlasig som jag är....

Mina apostlahästar funkar fint!

Här om dagen gick jag ända till dagis och vägen dit är verkligen fantastisk!

Det finns dock väldigt mycket att kontrollera...

...blommor, kottar, stenar, blad.......rötter, träd, småkryp, en bäck och lyktstolpar etcetera.

Allt måste undersökas grundligt!

För övrigt så kan jag ta väldigt stora kliv...


...och gå mycket bestämt och auktoritärt!
Det är viktigt att man testar sånt ibland, prövar sina förmågor och tänjer sina gränser liksom.

Det är sjukt långt till mitt dagis. Därför var jag tvungen att bitvis hoppa mig fram för variationens skull...
Bieffekt: jag blev av med en hel del spring i benen...

...och är fortfarande osäker på om det var bra eller om det var dåligt.


Vägen till dagis får hur som haver 5 proppar av 5 möjliga.
RSS 2.0