Idag är ingen vanlig dag...

...för det är Kungens födelsedag......och storkusinernas......och Gudmor Elins!


Grattis till de tre sistnämnda (den förstnämnde kan ta sig i majbrasan!). Vad som emellertid är än viktigare angående denna dag är att jag fyller 6-månader.  Detta firade jag med Mamma, kusin Arvid och faster Malin (hunden var självfallet närvarande, men som vanligt ändå frånvarande).

Vi började med att leka på filten, jag drog Malin i håret......och rev Arvid......på min dag gör man nämligen sånt som jag gillar!

Sedan fikade vi med majskrokar, morotsstavar, dipp, brownies, mjuk pepparkaka och två sorters muffins.Efter det tyckte Arvid att jag skulle pröva hans mössa och det gick jag med på...
... fy fan!


But why!?

Jag håller på att få tänder och frågar mig vad fan det ska vara bra för!?


Jag klarar mig alldeles utmärkt på mamma-mat, puré, gröt, banan......och ketchup!


Fragment ur mailväxling 2 nyblivna morosor emellan...

Jenny till Noni 2010-02-02
Nora mår väldans mycket bättre idag och har typ varit vrålhungrig konstant. Ammammammammammammammammamma... Min bröst har blivit så jävla stora under graviditeten och amningen (j-kupa) så att jag skulle kunna amma mig själv. Jag är ju väldigt intresserad av socialexperiment och är så sjukt sugen på att amma mig själv på typ ett kafe vid lunchtid för att få se reaktionerna. Men eftersom bröstmjölk inte verkar va så jävla gott avstår jag. Men roligt hade det varit.

Noni till Jenny 2010-02-03
Jag har ju inte så mkt mjölk och vill därför inte slösa, men en skvätt i kaffet skulle jag ändå kunna avvara. Så får det bli nästa gång jag går på fik och med mig ska jag ha en dold kamera.

Jenny till Noni 2010-02-03

Amningen av mig själv känns ofta att föredra framför den jag utför med Nora eftersom jag är tämligen säker på att jag inte kommer att släppa bröstet efter en-två min och gråta hysteriskt.. Fast vem vet..

Noni till Jenny 2010-02-04
Även om du släpper bröstet efter två-tre min och gråter hystersikt, så kommer du inte ta lika illa vid av det som när Nora gör så. Fy fan vad frustrerande! Min polare Malin berättade om sin vän vars son låg i hennes famn som en tegelsten och sög lugnt och när han var färdig så lyfte hon upp honom helt odramatiskt, rapade honom med enkelhet och la honom sedan vid nästa bröst, varpå han åter intog tegelstensläget. Ungen är dock sjukt ful och vore det inte för det så skulle jag ha lagt Håkans bajs i deras brevlåda varannan dag to serve justice...Pyttemänniskans långa stol - en guldgruva

Pyttemänniskan fick en lång stol för ett tag sedan och jag har kommit på att det lönar sig att sitta under den när Mamma har placerat honom i den...Han är så klantig med sin mat och slänger och skvätter omkring sig. Då håller jag mig framme och slickar rent.


Korkade Pyttemänniskan,han  sitter där uppe och dinglar med benen och mallgrodar sig - inte den blekasta aning har han om att jag lägger beslag på hans bortslarvade läckerheter!

Våga vägra kyrkan ... zzzzzz!

Detta är min kusin Elsa, kolla vad hon var med om i lördags!Hade hon bett om det? Nej det hade hon inte! Ser det ut som om hon trivs? Nej det gör det inte! Själv orkade jag inte bevittna eländet så jag tog till det gamla beprövade knepet och låtsades sova.Det fungerar var gång!

Tjena Challe!

Hej kära läsare, det är Musse som skriver och jag har hälsat på min nya vän Charlie.Han är bara några dagar gammal.
Vi sa inte så mycket till varandra för han var väldigt mätt och trött. Jag testade dock hans golv för att se hur lätt man kan åla på det (för er som är intresserade: köksgolvet var perfekt så där behöver hans föräldrar inte göra några förbättringar, men vardagsrumsgolvet var lite väl matt faktiskt). Hur som haver gav jag Charlie en present som symboliserar starten på vår livslånga vänskap.En käpphäst som är ett lejon som är en käpphäst som är ett lejon som är en käpphäst som är ett lejon och så vidare... Jag har självfallet en likadan och tillsammans ska Charlie och jag så småningom rida på dem mot solnedgången.

En storm i ett vattenglas...

Fragment ur ett mail som damp in till Morsan är om dagen:

...Jag tycker att det är helt underbart att du bloggar som du gör. Äntligen någon som säger det som det är, o inte det där gulligull puttinuttiga... alla som bara putsar på sin yta, o polerar sina fjädrar. Skriver historien om sig själva på internet, men de väljer enbart de goda bitarna, o sen lever de sitt liv genom bloggen. Fast vad vet jag om hur det är egentligen, det kan ju säkert variera sig det där, men iaf så är jag glad att det finns någon vettig, någon som kan tänka sig att säga som det är o inte utelämna det som är piss, någon som du!..

Tack så mycket för dessa vänliga ord, de gjorde mig galet glad och gav mig en spark i baken att fortsätta levera oglamourösa och avklädda inlägg om det stormiga vattenglas som jag befinner mig i.Varför jag väljer att likna min tillvaro vid ett stormiga vattenglas, beror på att många (både närstående och främlingar) gärna betraktar den precis så. Det kaos som går av staplen inne i min bubbla, har inte någon effekt på världen utanför och är egentligen inget att höja på ögonbrynen över - precis som en storm i ett vattenglas helt enkelt!  Att det sedan finns människor som har förmågan att ta till sig, samt uppskattar att läsa om hur påfrestande det är att sitta mitt i ett litet vattenglas samtidigt som stormen rasar i det, är jag otroligt glad över!

Det kom ett mail...

Käre Håkan,
Jag heter Tilly och är kristen sedan några år tillbaka. Anledningen till att jag blev medlem av Svenska Kyrkan är att man om man tror tillräckligt mycket på en person som heter Gud, så uppfyller han alla ens önskningar.
Ännu har emellertid inte min önskan blivit uppfylld och jag börjar i ärlighetens namn tröttna. Om den inte snart införlivas så kommer jag gå ur den här sekten och börja ägna mig åt wodo i stället.

/Tilly the DogHej Tilly,
Jag föreslår att du genast lägger ned de där kyrkliga flosklerna och tar saken i egna tassar. Hör av dig igen när du blivit hund för din hatt och skipat rätt!

/Håkan

Nu så!

Av min kära vän Jenny fick jag ett hett tips på bot på min generande hårlöshet:Äntligen lixom!

Tack Libero, tack som fan!

Det tandlösa kräldjuret har vunnit ännu en fördel. Libero hade här om dagen vänligheten att sända honom ett gäng byxblöjor  - Libero Up & Go med all-around soft fit.Han är tack vare dem nu smidig som en katt och kan åla och kravla snabbare än någonsin.Innan en morsa hinner blinka har han slitit ur datorsladden, rivit ned gardinen och knögglat ihop de livsviktiga dokumenten.Tandlösa kräldjuret - Morsan 1-0


Permobilmarodör!

Idag har jag på mig mina nya rosa tights med silverprickar.Jag känner mig snygg, smidig, fri och oövervinnerlig. Inget berg är för högt att bestiga! Ingen hund är för snabb att nypa!

 Jag rasar omkring i köket i min permobil....... och sliter i gardinerna (har alltid stört mig en smula på dom)......samt skruvar upp värmen på elementet.Mamma har försökt stävja min framfart genom att sätta på mig en fotboja......men det har hon definitivt ingenting för kan jag förtälja!TJAFSA ALDRIG MED EN PERMOBILRASANDE BEBIS!!!!Morsan fixar kalhygget!

Med tanke på de kala fläckar som uppenbarat sig på min hjässa, så är det en faslig tur att jag klär så bra i huvudbonad. Istället för att helt abrupt lägga mig ned och självdö (vilket var min första tanke då jag fick klart för mig att mitt hår faller av i tussar), så prövade jag i går några trevliga kreationer, pass på!

Först testade jag turbantrenden (ni vet den som alla modeorakel maniskt lyfter fram as we speak).
Kriteriet för en lyckad bild = maximalt läpp-plut (det har man ju sett på alla bloggar och i tidningar)
Denna turbanhar jag virat ihop av en Anna for Monki-schal och det var en fördel att den var elastisk kan jag förtälja.


Jag testade även denna hatt som någon glömde kvar hos mig när jag bodde i Karlskrona.Det är som sagt viktigt att pluta med läpparna när man tar sådana här bilder, men man får heller inte glömma bort att man måste ha sug i blicken!

Stilikonerna Robyn och Linda Sundblad syns frekvent bärandes baskrar och givetvis vägrar jag vara sämre.

Hur man väljer att bära baskern kan varieras i evinerlighet...
Jag prövade även denna feta rosett, måhända döljer och gömmer den inte generande hårlöshet lika väl som de föregående huvudbonaderna, men den drar uppmärksamheten från de kala fläckarna.
Det är som sagt skönt att jag klär så ypperligt i huvudbonad!

Kaos i sänghalmen...

Till en början går det ganska lugnt till......sedan tappar han kontrollen helt över både barn och hund...


...och börjar snart längta tillbaka till den trygga lastbilen...

Håret är halva ditt utseende...

...var rädd om det! Så löd punchlinen till en reklam för barnängens schampo, som florerade i tidningar och på affischer och i reklamen innan bion när jag var liten. Ett konstaterande och en uppmaning som sedan dess varit fastetsade i mitt medvetande. Kanske är det därför som jag nu är försatt i ett traumatiserat tillstrånd, jag har nämligen börjat få kala fläckar i hårbotten och kan ta loss tussar av hår från huvudet!

 

Det är helt normalt att tappa mängder av hår efter en graviditet. När man är gravid så tappar man nämligen inget hår alls och efter förlossningen vill kroppen darför göra sig av med de lastgamla strån som egentligen skulle ha trillat av för evigheter sedan. Det är dock inte helt normalt att kunna dra bort tussar från huvudet. På BVC sa dom att det förmodligen beror på stress och det låter ju rimligt. I snart sex månader har jag nämligen stressat när jag ätit, stressat när jag duschat, stressat när jag läst tidningen, stressat när jag diskat, stressat när jag skrivit sms och stressat när jag bajsat etcetera. Jag har till och med stressat i sömnen! När som helst kan nämligen ungen vakna, när som helst kan ungen bli missnöjd och börja gråtskrika och jag måste därför skynda mig och jag måste hetsa hela tiden! Man blir inte snygg av att bli morsa....
SmaskNästan varje morgon kollar jag på Nyhetsmorgon på tv4. Nästan varje morgon blir jag lika irriterad över hur programledarna äter någon spexig mat, samtidigt som de pratar till tittarna och smaskar och sluddrar och sväljer högt! Varför jag inte blir lika irriterad varje morgon är helt beroende av vilka programledare som syns i rutan. Jenny och Steffo stör mig mest eftersom de låter värst och inte ens förösker lägga band på sig - jag blir vansinnig! Ibland låter det även som om Jenny har kinderna fulla med gröt trots att hon inget har i munnen. Det har hänt att jag har stått i köket och pysslat och hört henne prata sluddrigt från vardagsrummet och tänkt "aha, nu vankas det mat i Nyhetsmorgon" varpå jag rusat dit för att få mig min dagliga morgonstörning. Men så sitter hon där utan tallrik och muttrar på om något ovidkommande mishmash och jag går otillfredställd tillbaka till köket.

Fragment ur två nyblivna morsors mailväxling

2010-01-22


Från Noni till Jenny

Jag vet att du nämnde något om att Nora skrattar mycket och att det är trevligt och ja visst fan är det najs när man äntligen får respons från sitt köttstycke till barn! Andreas var på 30-årsfest för några helger sedan, varpå han träffade sitt x och berättade då för henne att det blivit så roligt med Musse sedan han börjat le och skratta. Det värmer i hjärtat på Andreas att Musse blir glad av att få syn på en. X:et svarade då "fast det är ju bara gaser och magknip, han ler inte med flit". Detta har fått mig att fundera på att adoptera bort Musse eftersom det vore barnmisshandel att behålla honom om han varje gång han ser mig eller Andreas får magknip och gaser! X:et själv har nämligen barn och vet vad hon talar om! Att hon inte träffat Musse har inget med saken att göra, hon har väl en spåkula precis som alla andra, för hur skulle de annars kunna uttala sig så bestämt om andras situationer?Från Jenny till Noni

Jag vill också ha en spåkula, känner att det skulle underlätta min vardag. Fast jag tror du är på helt rätt spår med Musse. Jag som socionom blir väldigt sugen på ett tvångsomhändertagande när jag förstår att Musse (och Nora med för den delen) drabbas av akuta gaser vid åsynen av sina föräldrar.
Skönt att exet kunde upplysa Andreas. För säg att det nu skulle vara så att det bara var gaser (bara idioter tror det , vem som helst fattar ju att barn kan le från dag 1, inte alltid sociala leende men välbefinnandet, och när de tittar en i ögonen och ler så är det ju deffi socialt samspel på basnivå!!) då är det ju synd att bara låta någon vara glad och nöjd med tillvaron. Bara för att hennes sura jävla ungar aldrig haft anledning att le. Fan vad jag går i gång på den typen av viktigpettrar (som inte ens har rätt) som inte kan unna någon annan att vara glad.

Morsans finaste komplimang

Mening tagen ur sitt sammanhang från ett sms som jag fick idag:

Jag tycker ju om Musse in i magen så där som man inte riktigt känner för alla barn...Jag fick tårar i ögonen när jag läste meningen...

Vad jag gillar i bilder

Det ryktas här hemma om att jag ska spendera tid med annat folk än mamma framöver. Detta är givetvis inget jag är främmande för, men jag vill dock understryka för alla vad jag gillar att ägna mig åt. Nedan presenterar jag utan inbördes ordning mina tre favoritsysselsättnigar

FlygaTrippa omkring
Åka vagnNu vet ni det och det finns inga undanflykter!


Det kom ett mail...

Käre Håkan,

Jag är en schäfer i mina bästa år och en väldigt trogen läsare av din blogg. Jag skulle bli oerhört tacksam om du ville publicera en efterlysning åt mig. Det förhåller sig nämligen så att jag sedan i påskas saknar min kära vän Kastrup, som då gick ut på sin årliga långfredagspromenad och inte har synts till sedan dess. Kastrup är en beige chiuauha av storlek mindre och han bar vid försvinnandet en gul väst och gröna gummistövlar. Nedanstående foto är den enda bild som tagits av Kastrup, synd med tanke på att han är aningen oskarp på den.
Tack för en trevlig blogg!
/Schäfer-Sheila

Hej Schäfer-Sheila!
Det värmer i i hjärtat att höra att du tycker om min blogg och självklart publicerar jag din efterlysning. Chihuauor är emellertid inte en hundras som jag drar särskilt jämt med, varför jag undrar om du egentligen ställt dig frågan gällande huruvida Kastrups försvinnande verkligen är av ondo? Jag har otroligt svårt för att tro att en chihuaua kan vara trevlig eller överhuvud taget något att ha. Har du förresten numret till katten på bilden? Jag skulle vilja byta ett ord med vederbörande, då jag tror att denne och jag kan tänkas ha en hel del gemensamma intressen...
Väl mött Håkan.
 


Barnledig

Musse är ute på tur med Jens och Ida och Hilding och Håkan. Jag har svårt att andas och känner ett tryck över börstet. Det känns även som att jag kanske måste kräkas snart. Jag gör bäst i att snarast gå och sätta mig i badkaret och vagga...


Morsan tar tag i saken!Inlägget Jag vill hugga mig själv i halsen med en gaffel i schlagertakt, har väckt många reaktioner. Via kommentarer, facebook, mail, sms och telefonsamtal, har människor hört av sig och det är verkligen otroligt att folk är så pass kapabla att sätta sig in i en annan (och för många dessutom främmande) människas situation, FLERA LÄSARE BLEV TILL OCH MED RÖRDA TILL TÅRAR! Till er vill jag rikta ett enormt tack och även berätta att jag faktiskt har tagit tag i situationen nu. I lördags tog jag mod till mig och hörde av mig till en handfull människor som uppfyller nedanstående kriterier:

¤ De är pålitliga och ansvarsfulla

¤ De har tidigare visat stort intresse för Musse och kan därmed antas tycka att det vore kul att umgås med honom

¤ De är inte (enligt mina beräkningar) allt för tyngda av exempelvis jobb eller egen familj

Jag är inte van vid att be människor om hjälp för jag vill absolut inte vara till besvär eller upplevas som krävande, men att umgås med Musse är faktiskt något som jag intalade mig att många kan tycka är roligt och se som ett privilegium att få göra (själv skulle jag ha blivit jätte glad om någon frågade mig om jag kunde ta hand om det finaste och värdefullaste denne hade). Så jag tog som sagt mod till mig och hörde mig för i bekantskapskretsen och snacka om att jag fick napp! Nu har jag upprättat en bank av människor som jag vågar höra av mig till om jag behöver hjälp med Musse eller avlastning och de tycker inte att varken han eller jag är jobbig eller krävande och de vill väldigt gärna umgås med Musse! Tack alla som pushat mig till att ta tag i situationen och våga göra något åt den!


Ännu en hårdag från helvetet...

...har passerat. Skönt att vara av med den!I morgon vaknar jag förmodligen med ett himmelskt hårsvall som doftar timotejbalsam och gör mig rättvis, ja så kommer det med all säkerhet att bli. Herre gud vad jag längtar till i morgon!
Wicked Acting Skills

Jag är bara 5 månader gammal...


 
...men kan redan spela fyllo!
Jag vill hugga mig själv i halsen med en gaffel i schlagertakt...Jag sitter ensam i en lägenhet och stirrar, stirrar precis så som jag har gjort varje dag i över fem månaders tid. Det finns så mycket som jag skulle vilja ta mig för, men jag kan inte börja med något för jag vet att jag ändå snart kommer att bli avbruten och den stressen är allt som ofta för tung att hantera. Så jag fortsätter istället att stirra framför mig och väntar på att plikten ska kalla.

Bebisen ligger på en filt på golvet och jag vet att han snart kommer att börja gråtskrika. Han kommer snart att börja gråtskrika för att han är trött och rastlös och då inte längre kommer vara ett dugg intresserad av att ligga på filten bland alla leksaker. Det enda han då vill är att bli kringburen, bebisen vill sitta på min höft och slita i mitt hår medan jag går runt med honom i lägenheten och får han inte göra just det just då, så gråtskriker han.

Bebisen börjar gnälla och gny, men jag fortsätter att stirra framför mig. Gnällandet och gnyende övergår till gråtskrik, men jag fortsätter att stirra framför mig. Nu har bebisen gråtskrikit i över en minut så det är hög tid för mig att sluta stirra framför mig och istället plocka upp honom. Om inte jag plockar upp honom så plockar ingen upp honom, så nu måste jag verkligen plocka upp honom. Jag slutar att stirra och plockar upp honom. Jag börjar vandra runt med honom i lägenheten, varpå han grabbar tag i mitt hår och tystnar.  Då klockan ju bara är strax innan tio på förmiddagen, så känns det ännu inte så tungt att bära omkring på bebisen och jag pratar gulligt med honom och blåser honom på halsen, varpå han fnissar. Senare i eftermiddag kommer dock detta företagande att kännas mycket tyngre, för då har nästan hela dagen gått och jag börjar bli trött av att ha varit uppe sedan sexhugget och endast ägnat mig åt matande, blöjbytande, vagnpromenerande, lekande och passande. Mellan klockan 16 och klockan 19 är det dock tyvärr inget annat än att bli kringburen som duger för bebisen, allt annat än att få sitta på en höft och slita hår är för honom gråtskrikframkallande. Under dessa tre trötta timmar av bebiskånkande, upplever jag ofta en längtan efter att hugga mig själv i halsen med en gaffel i schlagertakt, vilket i ett lite mer nykter tillstånd framkallar tankar kring att jag är en usel mor och grova ångestkänslor.

Medan jag går runt med bebisen på höften tänker jag på gårdagens möte med familjegruppen på BVC. Någon av mammorna började prata om hennes närstående som så gärna vill ta hand om hennes tre månader gamla son. De vill så gärna och så ofta ta hand om honom, att hon upplever det som jobbigt och det har blivit ett problem för henne att säga ifrån till dem, då de blir sårade om hon så gör. En annan mamma fyllde i att också hon har så många omkring sig som vill kliva in och avlasta, men problemet för henne är att dessa personer inte vill sköta hennes Albin på hennes vis utan som de själva vill och det gör honom förvirrad. Annelie tillade då att hennes svärföräldrar mer än gärna tar hand om hennes Linnea dagligen och hon ger dem då fria händer eftersom de själva lyckats uppfostra två perfekta barn, varav en av dem ju är hennes sambo och pappan till hennes dotter. Annelie påpekade även vikten av att någon kontinuerligt kliver in och avlastar henne, så att hon får möjlighet att hämta nya krafter för att kunna vara den perfekta mamma som hon önskar. De andra mammorna i gruppen instämde till fullo och nickade igenkännande. Själv satt jag tyst och tittade på hur Musse ålade sig framåt framför mig på mattan...

Bebisen börjar vid det här laget bli riktigt sömning, men inte tillräckligt sömning för att låta sig placeras utan gråtskrik i sängen. Så jag fortsätter att kånka runt på honom i lägenheten medan han drar mig i håret och gnuggar sig i ögonen. Jag tänker på hur jag då bebisen var nyfödd satt som naglad framför Internet med honom i famnen och läste om spädbarns utveckling vecka för vecka på Babycenter.com. Jag minns hur det stod att då bebisen var cirka tre veckor gammal, var det verkligen viktigt för mamman att se till att få lite egen tid för att kunna återhämta sig lite och få ny krafter. Man uppmanades att låta släktingar och vänner exempelvis promenera med barnet i vagn någon timme, för att man själv skulle hinna ta ett bad i lugn och ro eller kanske läsa lite i en god bok. Sedan bebisen föddes för över fem månader sedan har jag dock endast haft en timma av egen tid. Vid ett tillfälle i slutet av februari månad kom Andreas pappa hem till oss och tog med Musse på en promenad och de var borta nästan exakt en timme. Jag minns hur jag då sprang runt i lägenheten som en yr höna och visste inte i vilket hörn jag skulle börja städa. Tillslut tog jag tag i diskberget i köket och när det var avverkat drog jag igång dammsugaren och gick loss på golven. Efteråt var jag helt slut och funderade över om jag egentligen skulle ha spenderat denna egen tid i sängen, men jag vet att om jag hade gjort det, så hade jag i stället drabbats av ångest över att jag inte tagit tillfället i akt och städat när jag väl hade chansen. Ett rent och fint hem är nämligen det viktigaste av allt här i livet har jag fått hör…

Bebisen har nu hamnat i ett tillstånd av sömnläge och som vanligt virar jag in honom i hans filt och lägger honom i spjälsängen. Han låter sig föras iväg till drömmarnas rike och jag ser hur hans ansikte blir helt avslappnat. Slutligen smackar han till och nappen faller ur munnen på honom, så som den alltid gör när han nått den tyngre fasen av sömnen. Jag pustar ut och känner hur ett lånat lugn lägger sig över lägenheten. Ett lånat lugn som när som helst kan skäras sönder av en nyvaken bebis gråtskrik.  Jag funderar på vad jag ska ta mig till med detta lånade lugn, måhända är det läge att passa på att diska några koppar, eller ska jag unna mig att breda mig en macka eller kanske våga mig på att skrubba av badkaret? Om jag ägnar mig åt disken så vet jag att jag inte kommer hinna med hela, varför det sedan kommer att kännas som om jag inte uträttat något alls under bebisens sömnstund. Den som tog den sista brödskivan glömde tydligen att köpa hem nytt, så några mackor blir det inte heller. När jag således tänker ta tag i badkarskrubbandet, så upptäcker jag att det har gått hål i mina gummihandskar och med mina bara exemhänder kan jag tyvärr inte gnugga med vatten och såpa. Det slutar med andra ord med att jag som vanligt sätter mig ned och bara stirrar…


Nytt tangentbord!Idag fick jag veckopeng och för den köpte jag mig ett nytt tangentbord. Det som jag hade tidigare var både stort och klumpigt och det kändes som om knapparna satt två meter ifrån varandra. Med min nya komprimerade pjäs kommer jag kunna skriva racerfort och knapparna är små och nätta och som gjorda för mina fingrar. Jag måste dock gömma det för Hunden, han vill alltid lägga beslag på det som är mitt och eftersom hans tassar inte är så stora så kommer han älska mitt tangentbord. Han får allt fortsätta skriva på det stora och jobbiga åbäket, för jag vill absolut inte ha några klorepor på mina nya knappar!

En gång var jag uppskattad...De här gula rosorna har stått hemma hos mig under en tid och jag minns inte exakt varför jag fick dem, men de är hur som haver ett tecken på uppskattning. Det är därför som jag har behållit dem i sin vas (eeehhh... sin syltburk menar jag...) så länge, jag vill visa alla som kommer hem till mig hur uppskattad jag är. Numera tenderar folk emellertid att betrakta dem som ett tecken på att jag inte alls är så särskilt uppskattad. De tolkar rosorna som att jag var uppskattad en enstaka gång för länge sedan och ser mig nu enbart som tragisk som behåller dem i sitt gamla ruttna vatten. Folk har nog rätt...

Amen min pappa....

Hilding kom förbi hemma hos mig här om kvällen. Av någon anledning så började vi jämföra farsor och det hela skevade givetvis ur till slut.

Hilding: min pappa är mycket fränare än din, han är militär och kan bomba folk i huvudet så att dom blir ledsna.

Håkan: äh, det var inget att komma med jämfört med min pappa - han är trucker och hans lastbil väger 60 ton och med den kan han köra över folk så att dom blir platta.
Hilding: amen min pappa kan kakla, måla och lägga golv skitbra.

Håkan: och? Min pappa kan skruva ihop rör, rensa avlopp och har byggt både en altan och ett altantak.

Hilding: amen min pappa är så bitig att man kan luta hela huvudet på honom och utan problem få plats med en Mc´Donald´s-meny bredvid att snaska på!

Håkan: amen det har ju inget att göra med att din pappa är bitig, det har ju att göra med att DU är liten!

Hilding: du kan inte bevisa någonting!

Håkan: skit på dig!

Hilding: har jag redan gjort och dessutom skyllt på dig!

Håkan: FREAK!!!!

Dagens OutfitKaninmössa - Myrorna, Body - Polarn o. Pyret, hängselbyxor - me&i, björnramar till tofflor - H&M
Morsan shoppar sig nöjd?

Jag har ont och är arg, förbannad, frustrerad, irriterad, bitter, trött, otålig och missnöjd. Det rör sig med andra ord om precis samma mode som jag var i på bilden nedan.Tyvärr så har jag nu inte den lustiga gasen till hands för att råda bot på tillståndet, varför jag istället ska hasa iväg och införskaffa ett par nya skor. Först måste jag dock kolla kontot. Nej förresten, det skiter jag i...  


What has been seen cannot be un-seen...

Efter ett kvickt besök nere i snabbköpet på hörnet, kommer en skärrad Andreas hem och säger förfärat: "Noni, du måste här och nu lova att om du någon gång får hår mellan brösten så kommer du raka bort det illa kvickt!".

Noni: kanske, i alla fall om du lovar att göra helikoptern klockan 17.00 varje fredag från och med idag.  

Andreas: SJÄLVKLART!!

Jag vet inte vad det var han såg nere i snabbköpet, men han har agerat förvirrat och verkat en aning traumatiserad ever since...


There can be only one!!!!Någon tipsade just Josefin Craford på Vakna med The Voice, om att hon skulle döpa sin nya töntiga valp till Håkan och det tyckte hon tydligen var ett mycket bra namn. Visst, namnet Håkan är vackert, magnifikt och ståtligt, men jag är ta mig djävulen den enda jycken som heter så och så ska det förbli! Hennes lilla fjantiga franska bulldog skulle aldrig kunna bära upp namnet Håkan, det krävs en hund med status, pondus, ett hjältemodigt hjärta samt stil och klass för att döpas till Håkan och jag kan på en gång säga att det är kört för Crafords byracka.

Morsan kirrar!

Det är ju en hel del att styra upp på huset: hängrännor, fönster och dörrar måste bytas, hela skiten måste målas och badrummet måste extrafogas och silikonas. Nu har jag dock sett till så att jag får detta ordnat åt mig. I födelsedagspresent har jag av Ann-Mari önskat mig hennes man Janne och två äldsta söner Chrisse och Basse - 3 handymen av toppklass! Dessutom har jag just värvat alla medlemmar av BYGGIDIOTERNA till förverkligandet av mitt drömhem, genom att lova att jag då och då under fixandets gång, kommer att spatsera förbi lättklädd så att de kan vissla efter mig. Byggjobbare får kickar av att vissla efter halvnakna fruntimmer, det vet alla och en var!"Fy fan, ska hon låta sig objektifieras så bara för att få saker och ting fixade på sitt hus, hur kan hon!!!???", tänker ni nu. Då ska jag genast förtälja att det minsann inte är någon konst för allt sedan 5 månader tillbaka är jag nämligen totalt avsexualiserad! Jag äger inte ens mina egna bröst längre då någon annan har tagit dem i besittning och suger dem långa ungefär var tredje timme. Min kropp är inget annat än ett redskap nu för tiden och jag kan inte för min vildaste fantasi förstå hur någon skulle kunna se mig som ett sexobjekt. Detta vore det enbart korkat av mig att inte ta vara på och ni där ute som vill hata, hata på ni bara för jag kunde inte bry mig mindre!


Dagens outfitTröja  - Monki, jeans - minns ej, bebis - hemgjord


Förövrigt så har jag en tid funderat på att införskaffa en plattång, men jag vet inte...

Luiz - en fyraåring som vet hur man ska maxa!
Luiz: mamma, jag vill kolla på hockey på youtube

Linda: vad för match vill du att jag ska söka fram åt dig?

Luiz: en mellan Finland och Sverige så klart, de är ju mina favoritlag

Noni: smart, för oavsett vilket lag som vinner så får du ju fira!

Luiz: exakt


Happy B-day!!!Idag fyller min vän Linda år, grattis Linda. I kväll blir det kalas för henne hemma hos en annan Linda. Jag ska ha mina allra finaste kläder på mig, ja herre gud vad jag ska göra mig till för Linda (mest för Linda som fyller år alltså, men även lite för Linda som ska styra upp kalaset).Linda och jag har hängt ihop länge, ända sedan allt startade faktiskt. Givetvis ska hon firas med pompa och ståt, givetvis ska jag ikväll klä mig i min finaste outfit!


Jag sär, jag sär...Så var påsken förbi och man kan äntligen fokusera på annat än att agera påskhare och le tillgjort inför alla kameror. Igår när vi skulle till vår sista show off var ja så trött och less att jag sov stenhårt. Hunden vittnade om att alla hade blivit så besvikna över att jag inte var vaken ens en enda sekund, men det ger jag blanka fan i. Folk måste sluta ha sådana förväntningar på mig om de inte vill bli besvkina, för jag gör enbart precis som jag själv vill och styrs av vad jag känner för stunden. Så det så!


Mitt hårfästeMitt hårfäste har börjat krypa nedåt. Om jag har otur/tur så växer det tillslut ihop med mina ögonbryn. Vad jag menar med otur i samanhanget är att det inte skulle se klokt ut. Vad jag menar med tur i sammanhanget är att jag då skulle kunna ta anställning vid en kringresande cirkus, som en variant av skäggiga damen. Fast det klassas kanske som tur i oturen? Eller har jag enbart tur om mitt hårfäste växer ihop med mina ögonbryn, för vem vill inte jobba på en kringresande cirkus lixom?

Morsan snoppar av via lapp

Åh herre guuuud vad jag har hunnit med mycket denna dag! Klockan har ännu inte slagit tio, men ändå är alla fakturor betalda, disken diskad, hunden rastad, ett gäng mjölkchokladscones bakade, hela lyan damsugen, halva tvätten uppstyrd och mitt hår färgat. Äsch nu ljög jag igen...  Jag har bara hunnit med att skriva denna lapp och tejpa upp den i vår hiss:


Du som varje dag duschar i parfym måste nu hänga en repsetge från din balkong och ta dig till och från ditt hem den vägen. Du stinker och vi andra i det här huset orkar inte mer nu!

Se så fint jag har ritat vårt hus, behöver jag ens förtälja att jag gick det estetiska programmet konst och form på gymnasiet (bland över 200 sökande var jag en av de 35 som blev antagen)? Det extra pedagogiska med teckningen är att jag ritat repstegen från den balkong där den parfymduschande mannen bor. Jag hoppas verkligen att han införskaffar en repstege och då inte bara för att vi ska slippa kvävas av Old Spice varenda gång vi åker hiss, utan även för att jag har en tvångstanke som innefattar en repstege och skulle vilja veta var man kan få tag på en lång sådan.

Spänningen är olidlig...


StudiebesökSå ja Pellefanten, du ligger tryggt här i min famn och ingen fiskmås kan ta dig. Titta dig omkring nu för det finns väldigt mycket att se här ute i Stora Världen. Nej Pellefanten, jag lovar att ingen fiskmås kan ta dig, jag skyddar dig och skrämmer bort alla kraxande flygfän. Titta enbart med ett öga eller kisa om du tycker att det är otäckt, men försök ändå kolla dig lite på omkring. Du behöver vidga dina vyer Pellefanten, det är inte bra att bara sitta hemma och skrumpna bort.Ja Pellefanten, du kan gömma dig lite under filten och titta enbart med ett öga om du vill, men kom ihåg att jag finns här och jag skyddar dig med mitt liv. Se vad spännande det är där ute i Stora Världen och snart ska jag dit förstår du och om du vill så får du följa med.Så Pellefanten, nu måste vi sova lite för Stora Världen är väldigt utmattande och vi är ännu inte redo för att ta oss an den på heltid. Ingen fiskmås kan ta dig, jag lovar, sov nu!

Fragment ur 2 nyblivna morsor mailväxling

2010-01-10 FRISYRÅNGEST

Jenny till Noni
Gbg är kallt och mörkt men jag antar att det är samma skit i Nork? Jag vill gärna ut och gå nu när jag läkt ihop men det går ju inte med den här polarvinden och isande kylan. Ljuspunkten är nu verkligen det här med att ha få barn. Jag trodde faktiskt inte att det skulle vara så här mysigt. Dock är jag en smula upprörd över den frisyr jag helt ofrivilligt fått. Innan förlossningen gick jag till en frisör för att klippa lite på håret. Jag berättade för frisören hur jag ville ha det. Tydligen tog hon det mer som ett möjligt förslag än en direkt begäran, för hon klippte mig jävligt kort och fult. Så nu ser jag ut som en sån FL-morsa (Nonis anmärkning: FL as in sighten familjeliv.se) som skaffat sig en "bekväm" frisyr och aldrig mer kommer att bry sig om sitt utseende... Kul!


Noni till Jenny
Jo NKPNG är inte bättre vad gäller väderleken och jag måste ju dessutom ut flera gånger om dagen för att rasta byrackan! Min frisyr är katastrof, jag klippte mig i somras i Karlskrona (jobbade där fram till Musse kom) av ren impuls och frisören lydde inte mig utan ordnade till nån djävla halvbob, trots att jag ville ha det typ motsatta. Tänk dig en uppklippt bob som vuxit ca 5 cm, asså det finns ju inget fulare än när man ser att den aktuella frisyren var en "riktigt" frisyr för 5 cm sedan och nu är totalt havererad och liksom svävar ut till nåt helt obestämbart. En förbannat obekväm frisyr om du frågar mig för oavsett vad jag gör med den så blir den inte snygg. Jag är en typisk FL-morsa som så att säga gått ner sig sedan hon fick barn (eeeh, sedan hon blev gravid - det började ju redan då!) och är nöjd med det, alternativ inte ens märker det. Men vem fan har råd att klippa sig med den här mammapengen och vem fan har möjlighet när man har en spädis som aldrig sover? Ja Jeny, det är kul att vara ofrivilligt ful!


Mitt skogshem är besudlat!

I går besökte vi huset för första gången på länge och jag kände genast att något inte stod rätt till.

Bevis 1: ALLT smakar bittert och unket, så väl marken som huset och dess inventarier.
Bevis 2: någon har demolerat altantaket
Bevis 3: BajsJag är övertygad om att det är Bjärven som varit framme under vintern och inkräktat på mitt härliga skogshem (tro mig, jag känner igen en Bjärvskit när jag ser en). Bjärven, den vedervärdiga och livsfarliga besten! Nu gäller det att gillra rejäla fällor som listigt agnas med snacks i Bjärvens smak. Undrar om Pyttemänniskan kan fungera som bete?

Bjärven


 

Quasimodo goes fotogenique

Ingen förstår hur jobbigt det är att se ut så här...

...och varje gång någon sliter fram en kamera tvingas göra till sig till så här

Särskilt nu under högtidsdagar (det är påsk om ni inte visste det) fotar folk som fanken, som om ens utseende på en helgdag är mer värt att föreviga än ens look på en vanlig tisdag. Hur som haver är jag fruktansvärt trött efter all tillgjordhet som denna långa fredag krävde och mitt ansikte känns nu stelt och delvis avdomnat! Jag ska nu därför sjuka ned i ett varmt skumbad och massera min stackars nuna med en mjuk borste och kanske skrubba med lite peelingkräm.  

En månad äldre... whatever...

Igår fyllde jag 5 månader och jag började med att spenderade dagen omkringfarandes i min permobil.Jag försökte köra över Hunden, men det lyckades jag tyvärr inte med - han är kvick som en vessla och hal som en ål.
Vid lunch prövade jag potatis - tack men NEJ TACK!Summan av kardemumman: the struggle contiunes....

RSS 2.0