Who Run The World?

Oavsett vad man tycker om den typ av musik som Beyonce framför, så kan ingen förneka att människan i fråga aspirerar på att vara världens nu levande bästa artist. Hon besitter en sångröst som jag misstänker kan flytta berg och denna låter precis lika ren, stark och klar oavsett om hon går ned i brygga, psykdansar i decimeterhöga klackar eller hänger i ett rep 30 meter ovanför ett hav av åskådare. Hon kan dansa, hon har karisma och utstrålning och hon är en duktig aktris - tjejen har kort sagt allt och lite till!

I går fylldes min facebookwall av flera exempel på klippet då Beyonce framför sin senaste hit Run the World (Girls), live på Billboardgalan och lovorden i de tillhörande kommentarfälten visste inga gränser. Jag kan emellertid inte låta bli att kasta in en brasklapp här - Beyonce Knowels må vara hur grym som helst på alla de sätt, MEN DETTA MÅSTE DISKUTERAS!

Beyonce sjunger att det är flickor som styr världen och att hon driver någon form av social rörelse beträffande detta,  vilken är så pass stark att den kan bygga en hel nation. Hon sjunger att hon kan få män att göra allt för henne och hon och hennes honkönade regerar inte bara över dansgolven utan äger hela klubbar bara genom att existera. Och kanske är det precis så i den värld Beyonce huserar? Kanske har hon och hennes entourage förmågan att trollbinda varenda människa av hankön som kommer i deras väg?Det rimmar dock otroligt illa med att hela låtens video luktar afrikans gerillaarmé; de manliga dansarnas bär en utstuderad rebellmundering samtidigt som kulissen består av en savann innehållande både hyenor och lejon som rekvisita. Det för åtminstone mina tankar till afrikanska konfliktdrabbade områden så som Darfur och länder så som Kongo-Kinshasa. I Kongo-Kinshasa våldtas 1100 flickor och kvinnor varje dag."Döda råttor är värda mer än kvinnorna i det här landet", säger en kongolesiska. Jag antar att de har väldigt mycket att lära av Beyonce och hennes crew och det vore verkligen att föredra om hon hade tid att åka ned dit med sin enorma sociala rörelse och visa girlsen där hur en slipsten ska dras.Ps "Disrespect us? No they wont!" sjunger Beyonce, medan hennes egen man Jay Z rappar "I got 99 problems but a bitch aint one"....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0