Äpplet faller inte långt från trädet

För att känna streetfactor, så hänger dudesen av Åby vid varuintagstrappen utanför Konsum. Natur, vackert vatten samt glass och korv som erbjuds uppe vid kiosken, är långt ifrån deras melodi. Istället eftersöks det urbana - betong, asfalt, metalltrappa och avgaser är vad dom vill insupa.
Det är moppegathering och en snubbe har tagit med sig en skateboard, som han förstrött kickar iväg på emellanåt.Alla bär exakt samma outfit; sneakers, knälånga uppvikta shorts och linne eller t-shirt. Jag frågar mig om de stämt av med varandra på förmiddagen om att oavsett hur kallt det är, så är det bararmat och barbent som gäller. Men det är tydligt att det är ett gäng hårda killar som uppehåller sig utanför Konsum, så hårda att dom inte har några som helst problem med att åka moppe i shorts och t-shirts, de ynka 12,5 celsiusgraderna och snålblåsten till trots. Dom går sin egen väg och trotsar inte bara normer utan också väder och vind. Åbys svar på Lords of Dogtown.

Plötsligt börjar det emellertid skräna från trappen. Det visar sig att en av snubbarna har lyckats få igång en liten, liten cd-spelare ur vilken tonerna av detta strömmar:
Hur tänkte grabbarna med detta? Peter08 lixom; Kissies lillebror, wannabebrat och stureplansnolla!? Förstår dom inte hur illa det rimmar med deras skateboard- och moppeåkande, betongsuktandet och de bakochframvända kepsarna? Fattar dom inte att dom inte framstår som det minsta streetsmarta, genom denna totala skymf mot allt vad urbanitet heter? Stureplansdyrkande Peter08 dessutom, han skulle för djävelen göra dessa "bönder" till åtlöje om han fick chansen och det borde dom inse!
Jag är dock inte det minsta förvånad över deras totala ovetskap. 11 % av alla röstande åbybor valde nämligen att stötta sverigedemokraterna i valet i höstas. De lever på käk från de invandrarägda lokala pizzeriorna och har mage att sura ihop om de inte får köpa kebabrullar till inköpspris ("invandrarna ska ta mej fan inte tjäna pengar på oss svenskar!" = hört med egna öron *morsans anmärkning). Grabbarnas föräldrar består av rikspuckon, vilka låter sina och Jimmie Åkessons paradoxala fördomar äga hela deras verklighet. Detta färgar självklart killarnas förmåga att skilja rätt från fel, varför dom framstår som en skock korkade får utan förmåga att tänka kritiskt. Förhoppningsvis kommer killarna efter att ha vidgat sina vyer (kanske pluggat i någon annan stad, rest en del eller helt enkelt bara träffat tillräckligt många människor som bevisar att Åbylons inskränkta byfånar inte definierar sanningen) komma till insikt.

"bönder är löjeväckande"

Kommentarer
Postat av: Plupp!

HA HA HA HA HA HA!!! Fantastiskt skrivet som vanligt, du måste skriva längre inlägg. asroligt!

2011-05-16 @ 20:33:53
Postat av: Meyas

dET ÄR JU SYND OM DOM

2011-05-18 @ 09:42:13
Postat av: E

Hahaha!! Precis så är det! "minns tillbaka till Hulta"

2011-05-19 @ 10:36:17
Postat av: Noni

Det blir nån friskola inne i stan för Musses del, för Hulta funkar fan inte!

2011-05-19 @ 12:06:09
Postat av: E

Mm, eller så har vi jättebra förskolor i Sthlm: Måsen, Tärnan och Albatrossen. Bara att välja!

2011-05-19 @ 13:55:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0