SJ SJ gamle vän, festligt att du lever än....

En elvaårig flicka flyr ensam med sin storasyster, från våldets Kongo. De tar sig genom Afrika, upp genom Europa och hamnar slutligen i det trygga landet i norr. I går skulle de resa från en flyktingförläggning i Örebro, till Göteborg. När elvaåringens storasyster går på toaletten, kommer konduktören. Elvaåringen kan då inte uppvisa något giltigt färddokument och eftersom hennes svenska är så pass begränsad, så kan hon heller inte förklara att hennes storasyster har med sig biljetterna inne på toaletten. Så konduktören slänger av henne - en liten flickan som inte kan göra sig förstådd, tvingas av konduktören av tåget och lämnas ensam i en främmande stad, i ett främmande land.

Klockan är nu 08.20 och hon är fortfarande inte återfunnen. Det var alltså här i trygga Sverige, som den lilla flickans resa gick åt pipsvängen. Så ironiskt?

Många gånger under min tid som långväga pendlare, blev jag behandlad illa och otrevligt bemött av SJ´s tågpersonal. Så sen t som här om dagen diskuterade jag med en vän om att både konduktörer och cafébiträden borde gå en charmkurs. Men efter denna incident kan man inte fastslå annat än att SJ´s personal är lobotomerad.


"Sverige 2011"

Kommentarer
Postat av: Sara

Jag blir så jävla förbannnad! Ytterliggare en jävla surfitta (ursäktar inte språket) till biljettittare. Fy faan! Men så fruktansvärt nice att hon nu är avskedad. Undrar om man kan be alla man känner att från och med nu skriva upp incidenter, tider, tåg och vad som hände av vem och sedan efter någon månad ta upp detta med sj. Vad tror du? Skulle alla (utom en jättetrevlig farbror som jag mött flera gånger på Oslotågen) i hela personalen bli avskedade då? Skulle vi göra någon nytta? Hur mår sötMus nu? Saknar er! Kram

2011-08-03 @ 20:38:43
Postat av: Noni

Säger bara en sak: KATASTROF! Mus är fortf snorig och jävlig, men hostan är mycket bättre och han har varit på dagis idag. Hör av oss i morn om sjukdomsläget, hoppas på att han åtminstone bara ska ha genomskinligt snor i morn.

2011-08-03 @ 21:34:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0