Perspektiv...

Incident 1
Här om dagen skrev min kloka vän Nora en statusuppdatering på facebook, i vilken hon berättade att hon på ett fik hade låtit sin son Aron välja vilken av de färgglada stolarna han ville sitta på. Han bestämde sig för en rosa. En man i 50-årsåldern som satt i närheten och hade observerat scenariot, hävde då ur sig att han blev uppriktigt oroad över att Aron valt den rosa stolen.

Incident 2
I kommentarfältet till Noras ovanstående statusuppdatering, skriver en tjej som heter Camilla, att hennes sexårige son Lucas ideligen får höra att han måste klippa av sig sitt långa hår. Enligt omgivningen ser han nämligen ut som en tjej i det och det är tydligen inte att föredra. Han vägrar dock.

Incident 3
Klippet nedan illustrerar hur två kvinnor i Iran, på öppen gata stoppar andra kvinnor och ifrågasätter deras outfits. Exempelvis så informerar de dem om att att deras huvudschalar är på tok för färgglada och att de bör klä sig på ett helt annat vis. Nyligen fick sedlighetspolisen i Iran, även till uppgift att på gator och torg kontrollera män och se till att de inte bär halsband, hästsvans eller hockeyfrilla.

"Sverige vs Iran 2011"Kommentarer
Postat av: kj

intressant parallel, så har jag inte tänkt på det.

2011-08-02 @ 10:03:15
Postat av: Danne

Ja när det gäller barn så tror folk att dom kan häva ur sig va som hellst och att dom har rätt att säga åt barnen vad dom ska tycka o tänka,

2011-08-02 @ 10:19:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0