Är det i Nyköping man ska bosätta sig?

I Norrköping får man inte ha med sig sin hund någonstans, det finns exempelvis inte ett enda fik där jyckar tillåts! Detta gör en tillvaro som inkluderar både bebis och hund komplicerad, särskilt om du har en jycke av storlek mindre som du med tanke på stöldrisken inte vill binda utanför exempelvis en mataffär. När bebisen väl ligger i vagnen och är nöjd så vill man dock kunna passa på att både ta med hunden på en lång promenad och exempelvis handla, men den tidssparande kombinationen är omöjlig att få till i Norrköping. 

I Stockholm får du däremot ha med dig din hund nästan var som helst, till och med inne på H&M! Det underlättar otroligt mycket för oss som måste klämma in flera dagliga hundrastningar i en redan fullspäckad vardag. Vi kan då slå flera flugor i en smäll genom att ta med oss våra jyckar exempelvis till ICA eller fikadaten och så får den fyrbente sin motion och miljöombyte samtidigt som du uträttar ärenden etcetera.  

I den Kungliga Hufvudstaden är det dock inte säkert att din bebis är välkommen över allt. Alex Schulman vittnar exempelvis om hur han och dottern Charlie av någon outtalad anledning har blivit stoppade och utkastade från flera caféer. I Norrköping är en sådan företeelse lika otänkbar som att hundar skulle tillåtas på fik (det finns i Norrköping exempelvis caféer där du inte ens får ta med dig din jycke på uteserveringen på sommaren - läs Hugo). Katrin Zytomierska har emellertid full förståelse för att barn utestängs från dessa platser, vilket vittnar om att det som är så pass otänkbart i Norrköping är en relativt etablerad inställning i Stockholm.

Att det råder kulturella skillnader städerna emellan är tydligt och jag frågar mig var på den 16 mil långa sträckan mellan Norrköping och Stockholm som BÅDE bebisar och hundar är välkomna? Kan det vara i Nyköping?


Kommentarer
Postat av: Plupp

HA HA, ja kanske är det så!

2010-03-01 @ 10:18:42
Postat av: Noni

Det kan också vara så att man i Nyköping varken får ha bebisar eller hundar på fiken?

2010-03-01 @ 19:57:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0