När inte ens tröstätandet har någon effekt

När du ligger där i sängen på morgonen och känner ångesten trycka ned dig i madrassen, hindra dig från att ta dig upp, hindra dig från röra en fena. Då vill du inte känna efter. Istället letar du febrilt i din hjärna efter en tanke som kan ockupera den istället för ångesten, uppehålla dig och få dig att fundera på annat. Kanske tar du hjälp av en bok eller ett tv-program, men så fort du blir det minsta ofokuserad på det som lyckades fånga din uppmärksamhet för en stund, så kastar sig ångesten över dig igen och du finner dig åter övermannad.

För att bryta detta mönster måste du vända på steken. Välkomna ångesten, dra en vals med ångesten, omfamna ångesten, håll fast ångesten, krama musten ur ångesten, stirra ångesten i vitögat och viktigast av allt - så fort ångesten får för sig att avlägsna sig för att ta en liten paus och hämta andan en aning, då djävlar är det du som utropar "ska du gå redan!?". Sedan ställer du dig i vägen för ångesten och skriker "INGEN KOMMER HÄR FRAM, HÄÄÄR FRAM, HÄÄÄÄÄÄÄÄR FRAM, INGEN KOMMER HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR FRAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!!!!". Då blir ångesten förvånad och hamnar i ett sårbart underläge, varpå det är dags för dig att dissekera den och undersöka var liten beståndsdel och på så vis komma underfund med vad ångesten egentligen består av. Plötsligt sitter du där och har rett ut ångesten och den känns inte längre lika oregerlig.

"omvänd psykologi"

Om denna metod mot all förmodan inte skulle fungera, så kan du prova the power of booze - funkar till och med för rullstolsburna.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0