Stackars lille Jimmie!


"Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot de som gör skillnad på människor. Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor. Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp."

Så löd de ord som Biskop Eva Brunne tidigare idag läste upp i sin predikan i Storkykan, vilka fick SD´s partiledare Jimmie Åkesson att resa sig upp och lämna lokalen. Mitt i ceremonin och framför näsan på Kungafamiljen och de övriga partiernas representanter, klampade han ut ur kyrkan tätt följd av de andra SD-ledarmötena. "Jag har aldrig blivit så kränkt i hela mitt liv", sa han till Aftonbladet när han kom ut ur kyrkan.

Endast femton minuter klarade Sverigedemokraterna av att vara en del av gemenskapen, sedan var det något som gick dem emot. Endast femton minuter lyckades de hålla uppe sin fasad och vara en del av det samspel som utgör en hörnsten i den svenska sociala ordningen. "Sverigedemokraterna betedde sig som en bullrig arme´som trodde att de försvarade ett land", var Maria Wetterstrands beskrivning av deras uttåg.

Han är lättkränkt den där Åkesson, det är inte många som känner sig påhoppade av att höra någon tala om alla människors lika värde. Det är för övrigt också intressant att understryka, att om man råkar trampa Jimme Åkesson på tårna så vill han inte längre vara med. Nej då stormar han ut likt ett bortskämt litet barn som just mottagit någon form av gliring. Gång på gång framhäver han att en slags utfrysning eller mobbing riktas mot honom och hans parti, men idag visar han tydligt att han själv aktivt väljer att känna sig kränkt och när han så gör, vägrar han att delta i etablissemanget. Han tycks helt glömma att han inte företräder sig själv, utan de människor som röstat in honom i riksdagen. Hur ska han kunna verka inom politiken om han väljer att storma ut ur lokalerna så fort någon framför ett budskap som han upplever som kränkande? Hur ska han kunna göra sina väljares röster hörda om han avviker från viktiga möten och sammankomster? SD`s pressekreterare Erik Almqvist skrev tidigare på twitter "Lämnade just Storkyrkan och riksdagens invigning. Vidrigt politiserad kyrka som tar ställning för vänsterextremister". Med vänsterextremister åsyftar Almqvist alla de tusentals människor som igår demonstrerade mot rasism runt om i Sverige. Också det tyder på att SD har enorma problem med att hantera meningsskiljaktigheter. Att smutskasta andra partiers väljare och en så pass stor del av det svenska folket, kan inte tolkats som annat än att man hyser ett enormt förakt gentemot oliktänkande. Det är tydligt att SD inte är intresserade av en demokrati.
Jag hoppas verkligen att de personer som röstat på Jimme Åkesson och hans parti, inser att de försöker servera makten till Sveriges första diktator.

Nedan: en utfryst Jimmie Åkesson strax innan utstormningen...

...som dagen till ära hade ilkätt sig en svensk folkdräkt. Det anmärkningsvärda i sammanhanget är att han HYRT den och med andra ord inte äger ett eget exemplar. Han som brinner så för värnandet om det svenska kulturarvet, borde väl glida runt i denna mundering till vardags? Han borde till och med äga en folkdräkt från vart landskap, kan man tycka. Han borde för bövelen bo i en bygdegård och samla på dalahästar. Han borde leva på surströmming, tala fornsvenska och skriva runskrift. Kort sagt, Jimmie Åkesson borde leva som han lär!

Kommentarer
Postat av: Penny Lee

BRA skrivet!

2010-10-06 @ 09:21:14
Postat av: ....

klockrent!

2010-10-06 @ 11:12:19
Postat av: linda Liljeblad

Bra morsan. Du är en skarp kvinna!

2010-10-06 @ 21:42:33
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0